Urfa Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Urfa Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Usulü İçli Köfte

Urfa usulü içli köfte, diğer içli köftelerden farklı olarak Urfa yöresine ait özel bir lezzettir. Bu köfte, özellikle özel günlerde ve özel misafirlere sunulmak üzere hazırlanır. El becerisi gerektiren bu tarif, dikkat ve özenle yapılmalıdır. Aksi takdirde kızartma aşamasında dağılabilir. Bu makalede, Urfa usulü içli köfte yapımının detaylarını ve püf noktalarını paylaşacağız. Ortalama 30 adet olacak şekilde bu özel tarifi birlikte hazırlayalım.

Urfa Usulü İçli Köfte İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 3 tane haşlanmış patates
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı isot
  • Karabiber, tuz, su

İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler

  • 400 gram kuzu kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
  • Karabiber, isot, toz kişniş, tarçın ve tuz
  • Sıvı yağ

Urfa Usulü İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Öncelikle köftenin iç harcını hazırlayalım. Tava içerisine kıymayı ve kabuklarını soyup küçük küçük doğradığınız soğanları koyup kavurmaya başlayın. Kıymalar tamamen pişinceye kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın. Ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğradığınız maydanozları ilave edin. Ceviz ve baharatları ekleyin. Baharatların her birinin birer çay kaşığı olması yeterli olacaktır. Kenarda soğumaya bırakın.

Şimdi köftenin hamurunu hazırlama aşamasına geçelim. Derin bir tepsiye bulguru, patatesi, karabiberi ve tuzu ekleyin. Üzerine yumurtayı kırdıktan sonra karıştırın. 1 adet kuru soğanı kabuğunu soyduktan sonra dörde bölün ve içerisine ekleyin. Hamur yoğurma işlemi bittikten sonra soğan parçalarını içerisinden alın. İrmiği çok az suda ıslatarak malzemeye ekleyin. Yoğurmaya başladığınız malzemeler karıştıkça azar azar su ilave ederek ortalama yarım saat yoğurun. Son olarak unu ekleyerek 5 dakika daha yoğurun. Köfte hamurunun tam olarak birbirine yapışıp yapışmadığını kontrol edin ve soğanları içerisinden alın. Köfteyi 30 adet olacak şekilde bezelere ayırın.

Şimdi asıl önemli olan kısma geçelim. Elinize aldığınız bezeyi avucunuzu ıslattıktan sonra yuvarlak yapın. Parmağınızı (işaret veya baş parmağınızı) kullanarak içerisine oyuk şeklinde açın. İçerisine önceden hazırladığınız kıymalı harçtan koyarak dikkatlice ağzını kapatın ve elinizle içli köfte şekli verin.

Tencereye bol miktarda sıvı yağ koyup kızdırın. Yağ tamamen kızınca dikkatli bir şekilde Urfa usulü içli köfteyi yağın içerisine atın ve kızartın. Bir kevgir yardımı ile kızaran köfteleri kâğıt havlu serili bir tepsiye alın. Yağın kızdığından emin olun, aksi takdirde köfteler dağılabilir. Nar gibi kızaran Urfa usulü içli köfteyi sıcak servis ediniz. Şimdiden kolay gelsin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ekmek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tekirdağ Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tekirdağ Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekşili Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri