Sini Köfte Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Sini Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sini Köfte

Sini köfte, Mersin yöresine ait bir lezzet olup, Anadolu'nun hemen her yerinde yapılan ve severek tüketilen bir yemektir. Kolay ve pratik olan bu tarifi, siz de evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Akşam yemeklerinde, özel günlerinizde ve aniden gelen misafirlere bu benzersiz lezzeti ikram edebilir, sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Sini köfte malzemeleri kolay bulunan ve çok az el becerisi gerektiren bir tariftir. İçli köfte yapabilmek için usta ve pratik olmak gerekir. Ancak bu sini köfte tarifinde içli köfte tadını yakalayıp, kolaylıkla el becerisi gerektirmeden yapabilirsiniz. Şimdi sini köfte malzemeleri ve yapım aşamasına geçelim.

Sini Köfte İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin
  • 4 su bardağı sarı ince bulgur
  • Islatmak için 3 su bardağı su
  • 4 adet patates
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • 2 tatlı kaşığı kadar tuz

İç Harcı İçin
  • 5 adet kuru soğan
  • Yarım kg yağsız kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • Sıvı yağ
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet büyük domates
  • Dövülmüş ceviz
  • Tereyağı
  • Kekik, çemen, pul biber, kimyon, karabiber ve yeteri miktarda tuz

Sini Köfte Nasıl Yapılır?

Sini köftenin yapılışına soğanları ince ince doğrayarak başlayalım. Tencere içerisine doğradığımız soğanları koyup bir miktar sıvı yağ ekleyerek kavuralım. Kavrulan soğanların üzerine kabuklarını soyup ince ince doğradığınız domatesi, biberi ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kavrulan karışımın üzerine salça ekleyip son olarak baharatları, tuzu ve cevizi koyup karıştıralım. Hazırladığımız iç harcı bir kenara alarak köfte hamuru yapılışına geçebiliriz.

Köfte hamuru için bulguru verdiğimiz ölçülerde su ile ıslatalım. Islanan bulgurun içerisine salçayı, unu, haşlayıp kabuklarını soyup püre haline getirdiğimiz patatesleri, karabiberi ve yeteri miktarda tuzu ekleyerek azar azar su ilavesi ile yumuşak bir köfte hamuru kıvamı elde edinceye kadar yoğuralım. Eğer bu şekilde uğraşmak istemiyorsanız, bütün malzemeyi robota çekerek güzel bir sonuç elde edebilirsiniz.

Elde ettiğiniz hamuru iki eşit parçaya bölünüz. Büyük bir borcamın alt tabanını yağlayın ve ayırdığınız köfte hamurunun yarısını koyup iyice düzeltin. İç harcı ortasına düzgün bir şekilde yayın. Kalan köfte hamurunu streç üzerine koyup borcamın boyutuna göre merdaneyle açtıktan sonra üst tabana yerleştirin. Elinizle açıkta kalmayacak şekilde sini köfteyi düzeltin. Kare şeklinde dilimledikten sonra her dilimin üzerine bir parça tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış yaklaşık 200 derece fırında 30-40 dakika arasında pişirin. Sini köftenin piştiğinden emin olduktan sonra fırından alabilir ve sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sahan Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sahan Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tekirdağ Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tekirdağ Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Pratik İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Pratik İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köfte Harcı Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Harcı Tarifi ve Malzemeleri