Hatay Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Hatay Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Hatay usulü içli köfte yemediyseniz büyük kayıptasınız. Çünkü Hataya has olan bu içli köftenin öyle enfes bir tadı var ki diğer yörelerin içli köftesine kesinlikle benzemiyor. Bu köftenin yapımı biraz zahmetli olduğu için ben Hatay usulü içli köfte yapacağım zaman malzemeleri biraz fazla tutuyorum ve bir kısmını derin dondurucuya atarak istediğim zaman çıkarıp hazır haldeki içli köftemi kızartıyorum. Sizlere de derin dondurucuya atmanızı tavsiye ediyorum. Ansızın habersiz bir misafir geldiğinde hazır halde bulunan Hatay usulü içli köfteyi kızartmak oldukça pratik oluyor. Hem de misafirlerimiz bu köfteyi çok beğeniyor. Şimdi köftemizin tarifine geçelim.

Hatay Usulü İçli Köftenin Malzemeleri

Köftesi İçin Malzemeleri
  • Bir kg ince bulgur
  • Yarım kilo tavuğun göğüs eti veya ince çekilmiş kıyma (Ben tavuk göğsünü tercih ediyorum, daha lezzetli oluyor.)
  • Bir baş kuru soğan
  • Bir bardaktan biraz az un
  • Üç yemek kaşığı biber salçası
  • Bir miktar kimyon
  • Bir miktar tuz
  • Su
İç Harcı İçin Malzemeleri
  • 400 gram az yağlı kıyma
  • Beş tane kuru soğan
  • 150 gram az robottan çekilmiş ceviz içi
  • Bir demet maydanoz
  • Bir miktar karabiber
  • Sıvı yağ ve bir miktar zeytinyağı
Hatay Usulü İçli Köfte Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç malzemesini hazırlıyoruz. 400 gram az yağlı kıymayı tencereye koyuyoruz ve üzerine sıvı yağ ve zeytinyağı karışımı ilave ediyoruz. Kıymanın suyu çekilene kadar kavuruyoruz. Ardından kuru soğanı çok ince kıyarak kıymanın içerisine karıştırılalım. Kuru soğan iyice öldükten sonra tuz, karabiber ve ceviz içini ekliyoruz. Bir miktar daha kavurulduktan sonra ince kesilmiş maydanozu ilave ederek ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Köfte içimiz soğuyana kadar köftesini hazırlayalım. Bulgur önceden ıslatılmış olmalı. Tavuk göğsünü iki defa robottan çekelim. Ardından bir kg bulguru tavuk göğsü, biber salçası ve ince kıyılmış soğanları ilave ederek robottan bir defa daha çekelim. Ardından robottan çekilmiş karışıma un, tuz ve kimyonu ilave ederek iyice yoğuralım. Hatay usulü içli köfte yaparken bazıları özdeşleşsin diye bir tane de yumurta karıştırıyorlar. Dileyen bir adet yumurta da ilave edebilir.

Köfte ve iç harcımız hazır olduktan sonra doldurma işlemine başlıyoruz. Hazırlamış olduğumuz köfteden yumurta büyüklüğünde parça kopararak elimizle içini oyalım ve iç malzemesini doldurduktan sonra oyuk kısmı kavuşturarak üzerini kapatalım. Bu şekilde uğraşmak istemeyenler için bir pratik yöntem anlatayım. Köfte kısmının yarısını bir tepsiye yayalım ve onun üzerine iç malzemesini boşaltarak yayalım. En üst kısmına da köfte kısmının kalan yarısını döküp yayalım. Böylece üç katlı baklava gibi olacaktır. Hazırladığımız köftenin üzerine zeytinyağı gezdirerek baklava şeklinde keselim ve fırına verelim. Şayet Hatay usulü içli köftenin içini oyarak yapacaksanız malzemeler in hepsini aynı şekilde hazırlayarak bir kapta biriktirelim. Sonra sıvı yağ ve zeytinyağı karışımını bir tencerede kızdırdıktan sonra köfteleri içerisine atarak kızartalım. Kızaran köfteleri çıkarıp servis tabağına koyarak servis edebilirsiniz. Bu köfteyi ilk sıcağının atmasıyla birlikte hemen tüketmenizi tavsiye ederim. Çünkü köfte soğuduktan sonra sıcakken ki nefis tadı vermez.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Urfa Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Rüyada İçli Köfte Görmek

Rüyada İçli Köfte Görmek

Rüyada Köfte Yemek Rüya Yorumu ve Anlamı

Rüyada Köfte Yemek Rüya Yorumu ve Anlamı

Rosto Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Rosto Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mercimek Köftesi Kaç Kalori?

Mercimek Köftesi Kaç Kalori?

Güncel

Pideli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Pideli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şiş Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Malzemeleri

İçli Köfte Malzemeleri

Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Misket Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Misket Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında İzmir Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında İzmir Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Harcı Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Harcı Tarifi ve Malzemeleri

Islama Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Islama Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fellah Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Fellah Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Çanak Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Çanak Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kasap Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kasap Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kıymalı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kıymalı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Püreli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Püreli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri