Fırında Sebzeli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Köfte

Fırında sebzeli köfte, hazırlaması son derece kolay ve lezzetli bir yemektir. Evde bulunan malzemelerle rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu yemek, özellikle sevdikleriniz için ideal bir tercihtir. Püf noktası, sebzelerin ve köftelerin aynı boyutlarda olmasıdır. Bu, yemeğin piştikten sonraki görüntüsünü ve lezzetini artıracaktır.

Fırında Sebzeli Köfte İçin Gerekli Malzemeler

Köfte İçin

  • 400 gr kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 1 iri boy kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kırmızı pul biber, karabiber ve kimyon
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu veya bayat ekmek

Diğer Malzemeler

  • 1 patlıcan
  • 3-4 sivri biber
  • 1 kırmızı köz biber
  • 2 domates
  • 3 patates

Üzeri İçin

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kase sıcak su

Fırında Sebzeli Köfte Nasıl Yapılır?

Köfte malzemelerini derin bir kabın içine koyarak başlayın. Kıymayı kaba ekleyin ve üzerine yumurtayı kırın. Baharatları, galeta ununu, ince kıyılmış maydanozu, ezilmiş sarımsağı ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Yoğurmadan önce ellerinizi sıvı yağ veya su ile ıslatmanız köftenin daha iyi yoğrulmasını sağlar. İyi yoğrulmuş köfte harcı, lezzetinin artması açısından önemlidir. Yaklaşık 5 dakika yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

Hazırladığınız köfteleri yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Patlıcanları da aynı büyüklükte dilimleyip yıkayın ve köftelerin arasına yerleştirin. Domatesleri yıkayıp yarım ay şeklinde dilimleyin ve tepsiye dizin. Yeşil biberleri eğer çok ince değillerse doğramadan yemeğin üzerine yerleştirin. Kalınsa ortadan ikiye dilimleyin.

Sosu hazırlamak için sıcak suyun içine salçayı ekleyip çatal ile ezin. Homojen bir kıvama geldikten sonra sıvı yağ, tuz ve az miktarda baharat ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sosu fırında sebzeli köftelerin üzerine gezdirin. Eğer su az geldiyse tepsinin kenarından sıcak su ekleyebilirsiniz. Fırında pişerken sonradan eklediğiniz su, salçalı su ile karışacaktır. 250 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Sürenin sonunda yemeği kontrol edin. Sebzeler ve köfteler istenilen kıvama geldiyse fırından alıp sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Köfte Kaç Kalori?

Köfte Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pratik İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Pratik İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Akçaabat Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Akçaabat Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köfte Çeşitleri Nelerdir?

Köfte Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Fellah Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Fellah Köftesi Tarifi ve Malzemeleri