Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Mercimek Köftesi

Kırmızı mercimek, baklagiller familyasına ait olup, kabuklu mahsullerin kurutulan tohumlarıdır. Besin değeri bakımından oldukça yüksek olan mercimek; Orta Doğu, Akdeniz ve Hindistan bölgelerinde vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Kısa pişirme süresine sahip olan ve ıslatma gereği olmayan mercimek; haşlamalar, köfteler, börekler, çorbalar, salatalar, makarna sosları, atıştırmalık ve hatta keklerde bile kullanılabilmektedir. Mercimeğin içerisindeki yüksek protein nedeni ile daha çok et yemeklerinin içerisinde veya yanında tüketilmektedir. Birçoğumuzun bilmediği mercimekten elde edilen un ile farklı unlar karıştırılarak bebek maması, ekmek ve kek yapımında da kullanılabilmektedir. Yağ oranı düşük olan mercimek; vitamin ve mineral bakımından zengin lif içeren bir baklagildir. Sağlıklı olmak ve hastalıklardan korunmak için oldukça faydalıdır.

Kırmızı Mercimek Köftesi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı kırmızı mercimek
  • 6 su bardağı su
  • 2 buçuk su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 buçuk yemek kaşığı salça
  • 1 bağ yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 4 dal nane
  • 1 adet orta boy patates
  • Tuz, kimyon, karabiber, pul biber ve limon
  • 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ

Kırmızı Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır?

Kırmızı mercimek köftesi için öncelikle 6 su bardağı kaynamış suyu tencereye alıp, içine yıkanmış mercimekleri ve küp şeklinde doğranmış patatesleri ekleyin. Üzerinde bir miktar su kalana kadar haşlayın. Köfte leğenine bulguru alın ve üzerine tercih ettiğiniz miktarda baharatları ekleyin. Haşlama işlemi tamamlanan kırmızı mercimeği ocaktan alır almaz bulgurun üzerine dökün. Kaşık yardımı ile karıştırın. Bulgur ve mercimek özleşene kadar üzerini kapatıp bir kenarda bekletin. Bu sırada maydanoz, nane ve yeşil soğanları ince ince doğrayın. Şişen bulgurun içine salçayı ekleyip yoğurma işlemine başlayın. Doğradığınız yeşillikleri köftenin üzerine ekleyin. Daha sonra sıvı yağı tavaya alıp kızdırmak için ocağa koyun. Yağın yanmamasına dikkat edin. Kızaran yağı yeşilliğin üzerine gezdirin. Elinizi yakmadan hafif hafif köfteyi harmanlayın. Köfte şeklini vererek servise hazırladığınız kırmızı mercimek köftesi, afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşlanmış İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kolay İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kolay İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Adana İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Adana İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekşili Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında İzmir Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında İzmir Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Rosto Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Rosto Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsaklı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsaklı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Çeşitleri Nelerdir?

Köfte Çeşitleri Nelerdir?

Izgara Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tekirdağ Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tekirdağ Köftesi Tarifi ve Malzemeleri