Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı mercimek köftesi, kırmızı mercimek, baklagiller familyasından olup kabuklu mahsullerin kurutulan toplumlarıdır. Besin değeri bakımından oldukça yüksek olan mercimek; Orta Doğu, Akdeniz ve Hindistan bölgelerinde vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Kısa pişirme süresine sahip olan ve ıslatma gereği olmayan mercimek; haşlamalar, köfteler, börekler, çorbalar, salatalar, makarna sosları, atıştırmalık ve hatta keklerde bile kullanılabilmektedir. Mercimeğin içerisindeki yüksek protein nedeni ile daha çok et yemeklerinin içerisinde veya yanında tüketilmektedir. Birçoğumuzun bilmediği mercimekten elde edilen un ile farklı unlar karıştırılarak bebek maması, ekmek ve kek yapımında da kullanılabilmektedir. Yağ oranı düşük olan mercimek; vitamin ve mineral bakımından zengin lif içeren bir baklagildir. Sağlıklı olmak ve hastalıklardan korunmak için oldukça faydalıdır.

Kırmızı Mercimek Köftesi İçin Malzemeleri
  • 1 buçuk su bardağı kırmızı mercimek
  • 6 su bardağı su
  • 2 buçuk su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 buçuk yemek kaşığı salça
  • 1 bağ yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 4 dal nane
  • 1 adet orta boy patates
  • Tuz, kimyon, karabiber, pul biber ve limon
  • 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
Kırmızı Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır?

Kırmızı mercimek köftesi için öncelikle 6 su bardağı suyumuzu (Kaynamış sıcak su olmalı) tencerimize alıp içine yıkanmış mercimeği ve küp-küp doğranan patateslerimizi atıyoruz. Üzerinde bir miktar su kalana kadar haşlıyoruz. Köfte leğenimize bulgurumuzu alıp üzerine tercih ettiğiniz miktarda baharatlarımızı da ekliyoruz. Haşlama işlemi son eren kırmızı mercimeğimizi ocaktan alır almaz bulgurumuzun üstüne döküyoruz. Kaşık yardımı ile karıştıralım. Bulgur ve mercimek özleşene kadar üzerini kapatıp bir kenarda bekletiyoruz. Bu sırada maydanoz, nane ve yeşil soğanlarımızı ince ince doğruyoruz. Şişen bulgurun içine salçamızı ekleyip yoğurma işlemine başlayalım. Doğradığımız yeşillikleri köftemizin üzerine yayalım. Daha sonra sıvı yağını tavaya alıp kızarması için ocağa koyalım. Yağın yanmamasına dikkat edelim. Kızaran yağı yeşilliğin üzerine gezdirelim. Elimizi yakmadan hafif hafif köftemizi harmanlayalım. Köfte şeklini vererek servise hazır hale getirdiğiniz kırmızı mercimek köftesi Afiyet Olsun.

Kırmızı Mercimek Köftesi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mercimek Köftesi Kaç Kalori?

Mercimek Köftesi Kaç Kalori?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çanak Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Çanak Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sini Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sini Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tepside İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tepside İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Adana Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Adana Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Adana İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Adana İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bayat Ekmek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Ekmek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fellah Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Fellah Köftesi Tarifi ve Malzemeleri