Tavuklu İçli Köfte Tavuklu içli köfte, etli içli köfteye alternatif olarak hazırlanabilir ve oldukça lezzetli bir şekilde tüketilebilir. Yapılışı sırasında fazla zorlanmayacağınız bir tariftir. İçli köftenin dış malzemelerini tarifimizdeki gibi hazırlarsanız, pişerken parçalanmadan içli köfteleri yapabilirsiniz. Ayrıca iç harcını erken pişirmenizi tavsiye ederiz. Malzemenin iyice soğumasını sağlamalısınız. İçli köfte yapımı biraz zahmetli olsa da yemesinin hayli zevkli olduğu söylenebilir. Size tavsiyemiz, hazırladığınız zaman biraz fazla yaparak, buzlukta bekletmenizdir. Bu sayede ihtiyacınız olduğu zaman çıkarıp pişirebilirsiniz. Şimdi birlikte tavuklu içli köfte yapımına başlayalım. Gerekli Malzemeler
Tavuklu İçli Köfte Nasıl Yapılır? Köftelik bulguru geniş bir tepsiye koyun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ederek bulgurun kabarmasını bekleyin. Bu esnada içli köftenin iç malzemesini hazırlamaya başlayın. Sıvı yağın içinde ince doğranmış kuru soğanları soteleyin. İçine tavuk kıymasını koyarak suyunu çekinceye kadar kavurun. Daha sonra ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ilave ederek ateşten alın. İç harcın soğuması için bir kenarda bekletin. Şimdi bulgur yeterince kabardıysa dış malzemelerin hazırlığına başlayabilirsiniz. Bulgurun içine haşlanmış patatesi, biber salçasını, yumurtayı, unu, tuz ve karabiberi ilave ederek, elinizle yoğurmaya başlayın. Yanınızda bir kâsenin içinde biraz ılık su bulundurun. Arada elinizi ıslatarak, bulguru diğer malzemelerle birlikte iyice yoğunlaştırın. Hamurun kıvamı çamur gibi olmalıdır. Bu şekilde hazırlamazsanız, pişirirken dağılacaktır. İç harcınız iyice soğuduysa, hazırladığınız hamuru şekillendirebilirsiniz. Hamurdan yumurta kadar parçalar kopararak, elinizle yuvarlayın. Ortasını parmağınızı kullanarak çukurlaştırın. Hamurun dışını elinizle destekleyerek, içini dikkatli şekilde oymalısınız. Dış kenarlar olabildiği kadar ince olmalıdır. Burayı iç harcıyla doldurmalısınız. Daha sonra elinizi hafifçe ıslatarak köfteyi yuvarlamalısınız. Hazırlanan içli köfteleri bir tepsinin içine dizin. Tamamını hazırladıktan sonra, tavanın içinde bol miktarda sıvı yağı kızdırın. Köfteleri fazla sıkışık olmayacak şekilde içinde kızartın. Her tarafı kahverengi bir renge gelene kadar kızartmanız gerekir. İçli köfteleri bir servis tabağına alarak konuklarınıza sıcak olarak ikram edebilirsiniz. Ekstra Bilgiler İçli köftelerin iç harcını hazırlarken içerisine çeşitli baharatlar ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Örneğin, kimyon, kırmızı biber veya kimyon gibi baharatlar kullanabilirsiniz. Ayrıca, köfteleri kızartmak yerine haşlayarak da tüketebilirsiniz. Haşlama işlemi için geniş bir tencerede su kaynatın ve köfteleri dikkatlice suya bırakın. Köfteler suyun yüzeyine çıkana kadar haşlayın ve ardından servis yapın. Afiyet olsun. |