Yoğurtlu İçli Köfte Yoğurtlu içli köfte, özel günlerinizde sofralarınızı süslemek için harika bir tercih olacaktır. Çocuklarınızın gelişimine yardımcı olmak için besleyici değeri oldukça yüksek olmasının yanı sıra mükemmel lezzeti ile de bu konuda size iyi bir alternatif sunar. Yoğurtlu İçli Köfte İçin Gerekli Malzemeler Dış Hamuru İçin
İç Harcı İçin
Sosu İçin
Yoğurtlu İçli Köfte Nasıl Yapılır? Dış Hamurun Hazırlanışı Bir çukur kabın içine 1 su bardağı köftelik bulgur ve 1 su bardağı ince bulguru alarak, ılık su yardımıyla ıslatın. Islanan ve suyunu çeken bulgurların üzerine 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı kırmızı toz biber ve yeteri kadar tuz ilave ederek karıştırın. Bulgurlar yumuşayana kadar bekleyin. Bekleyerek yumuşayan bulguru iyice yoğurun ve dinlenmesi için beklemeye bırakın. İç Harcın Hazırlanışı Uygun bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyerek ocağa koyun ve yağ eriyene kadar bekleyin. Eriyen yağın üzerine kabukları soyulmuş ve ince ince kıyılmış soğanları ilave ederek pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Kavrulan soğanların üzerine yarım kg köftelik kıymayı ekleyin ve kıyma bıraktığı suyu çekene kadar karıştırarak kavurun. Kavrulan kıymanın üzerine 2 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı karabiber, yeteri kadar tuz ve yarım su bardağı çekilmiş ceviz içini ekleyin. Harcı karıştırdıktan sonra soğuması için beklemeye bırakın. Hazırladığınız bulgurlu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. Ortasını parmağınızla açarak çanak şekline getirin ve bir kaşık yardımıyla kıymalı iç harçtan koyun. Üzerini yuvarlayarak kapatın ve arzuya göre yuvarlak veya oval köfteler hazırlayın. Tüm harcı tamamladıktan sonra içli köfteleri buzdolabında dinlenmeye bırakın. Sosun Hazırlanışı Uygun bir tencereye 1 adet yumurta, 1 kg süzme yoğurt, 2 çorba kaşığı un ve 4 su bardağı su ekleyin. Bir çırpma teli yardımıyla karışımı pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Karışımı ocağa alıp sürekli karıştırarak yoğurtlu sosu kaynatın. Sos kaynadıktan sonra içine hazırladığınız içli köfteleri ekleyin ve 5-6 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Servis sırasında arzuya göre üzerine tereyağı ve nane yakarak servis yapın. Afiyet olsun. |
Şanal
24 Temmuz 2024 ÇarşambaYoğurtlu içli köfte yaparken bulgurları ıslatıp yumuşaması için ne kadar beklemek gerek? Soğanları kavururken hangi kıvamda olması lazım? Yoğurtlu sosu kaynatırken sürekli karıştırmak şart mı?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaŞanal, yoğurtlu içli köfte yaparken bulgurları genellikle 15-20 dakika kadar süreyle sıcak suda bekletip yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Soğanları kavururken, pembeleşip hafif karamelize olana kadar kavurmanız önerilir, bu genellikle 5-7 dakika sürer. Yoğurtlu sosu kaynatırken sürekli karıştırmak, yoğurdun kesilmemesi ve sosun homojen olması için önemlidir. Bu şekilde daha pürüzüsüz ve lezzetli bir sos elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!