Sulu Köfte, mutfağının önemli yiyeceklerinden birisidir. Pek çok çeşidi bulunur. Yaklaşık 291 çeşit sulu köfte olduğu söylenir. Tarifimiz bol sebze içeriyor lakin isteğe içeriğini değiştirmek sizin elinizde. Bezelye sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz, ama hepsi bir arada olduğunda özellikle havuç yemeğe artı bir lezzet katıyor hem de güzel bir renk alıyor. Tarife başlamadan önce ön hazırlıklarımız var. Pirinçleri kaynamış suda 30 dakika kadar bekletiniz. Bu arada sebzelerimizi küp şeklinde yahut istediğimiz boyutta kesip hazır hale getiriniz. Şimdi tarifimize geçebiliriz. Sulu Köfte Malzemeleri
Sulu Köfte Nasıl Yapılır? İlk önce köftemizi yoğurunuz. Geniş kapta kıymayı, kırık pirinci, doğranmış soğanları, tuzu, karabiberi ve maydanozu karıştırıp 10 dakikadan az olmamak şartıyla yoğuruyoruz. Yoğurma işleminin ardından köfteleri küçük misketler şeklinde yuvarlıyoruz. Bu işlemi yaparken elinizi hafif hafif ıslatırsanız köfteleri daha rahat yuvarlayabilirsiniz. Ayrıca birbirlerine yapışmaması için içine az un serptiğiniz tepsiye koyarsanız rahat edersiniz. Pișirme işlemine geliyoruz. Tencereye yağı ve salçayı koyup kısık ateşte kavuruyoruz. Ardından, 5 su bardağı soğuk su ilave edip kaynaması için bir süre bekliyoruz. Kaynadıktan sonra sırasıyla ilk önce köfteleri, ardından doğranmış havucu, patatesleri ve son olarak bezelyeleri ekleyip sonra yemeğin pişmesini bekliyoruz. Not: Yalnız dikkat ediniz eğer bezelye tazeyse köfteyle birlikte tencereye atın, eğer hazır konserveyse yemeğin pişmesine 15 dakika kala içine atın. Pişme süresi yaklaşık 1 saat kadar. Patatesler yumuşadığında pişmiş demektir. Ekstra İpuçları
Afiyet olsun! |
Suhan
12 Temmuz 2024 CumaBezelye sevmeyen biri olarak bu tarifi denememde bir sakınca var mı? Bezelye yerine başka hangi sebzeleri ekleyebilirim? Ayrıca, pişme süresini nasıl ayarlamalıyım?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Suhan,
Bezelye sevmiyorsan tarifte bezelye yerine kullanabileceğin farklı sebzeler elbette var. Örneğin, havuç, patates, kabak ya da brokoli gibi sebzelerle de tarifi deneyebilirsin. Bu sebzelerin pişme süreleri farklı olabilir, bu nedenle tarife eklemeden önce biraz haşlayarak pişme sürelerini dengeleyebilirsin. Özellikle patates ve havuç gibi sert sebzeleri daha önce haşlayarak kullanmanı tavsiye ederim.
Umarım bu bilgiler yardımcı olur ve yeni tarifini beğenirsin!
Sevgiler,