Pirinçli Köfte Pirinçli köfte, çocukluğumuzdan beri tanıdık bir lezzettir. Annelerimizin ve büyükannelerimizin yaptığı pirinçli köfte, hala damaklarımızda unutulmaz bir tat olarak kalmıştır. Neredeyse her evde yapılan ve sevilerek tüketilen pirinçli köfte, kolay hazırlanışı ile hanımların ilk tercihlerinden biridir. Özellikle çocukların hayır diyemediği bu tarif, onların gelişme çağında önemli bir besin kaynağıdır. Köfteyi sevmeyen yoktur sanırım. Bu nedenle farklı köfte tariflerini yemek menümüzde her zaman bulundururuz. Pirinçli köfte tarifi, hem ana yemek olarak hem de başlangıçta çorba niyetine her zaman ikram edilebilir. Bu geleneksel lezzeti hep birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin. Pirinçli Köfte İçin Gerekli Malzemeler
Pirinçli Köfte Nasıl Yapılır? Bu kolay tarifi hazırlarken hiç zorlanmayacaksınız. Öncelikle köfteyi hazırlayacağınız kabı önünüze alın. İçine dana kıymayı koyun. Pirinçleri, karabiberi ve tuzu ekleyin. Köfteyi iyice yoğurun. Bu tarifte ekmek içi veya galeta unu yerine pirinç kullanıyorsunuz. Geniş bir tepsinin içine unu dökün ve her tarafına yayın. Şimdi köfte hamurundan küçük parçalar alarak elinizle yuvarlayın. Köfteler, meşe büyüklüğünden ceviz büyüklüğüne kadar olabilir. Köfteleri un serdiğiniz tepsinin içine koyun. Un, köftelerin yapışmasını engelleyecektir. Köfteler tamamlandığında, pirinçli köftenin çoğu hazırlığı da bitmiş olur. Şimdi tencerenin içine zeytinyağını koyun ve ocağın üzerine alın. Yağ kızınca, domates salçasını ekleyerek kavurmaya başlayın. İçine domates rendesini ya da rendelediğiniz domatesleri ekleyin. Kısık ateşte kıvamını bulunca sıcak su ilave edin. Kaynayan suyun içine hazırladığınız pirinçli köfteyi koyun. Köfteler biraz una bulandığı için yemeğinizin kıvamı da harika olacaktır. Bu şekilde pirinçli köfte pişene kadar kısık ateşte tutun. Daha sonra tercihe göre üzerine kıyılmış maydanoz ekleyerek, pirinçli köfte servisi yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |