Patatesli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Patatesli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Birçoğumuz "Bugün ne pişirsem?" diye düşünür dururuz. Hem besleyici, hem doyurucu, hem de lezzetli bir yemek yapmak için çaba sarf ederiz. Genellikle de çocuklarımızın sevebileceği bir şeyler yapmaya çalışırız. Patatesli Sulu Köfte tam da bu nedenlere uygun bir yemek çeşididir. Genellikle İç Anadolu'da fazlasıyla tüketilmektedir. Ayrıca, misafirlerimiz için hazırlayacağımız akşam yemekleri için de oldukça lezzetli bir alternatiftir. Patatesli sulu köfte, yöreye göre farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Kimi ince köftelik bulgur ile hazırlarken, kimi de pirinç kullanarak yapmaktadır. Ne şekilde hazırlanırsa hazırlansın, her hali ile çok lezzetli bir yemektir. Bu enfes lezzeti hazırlamak için bulgur veya pirinçle kıymayı özenle yoğurmak gerekmektedir; aksi takdirde pişerken köfteler dağılabilir. Siz de bu enfes lezzeti deneyip tatmak isterseniz, paylaştığım tarife uymanız yeterli olacaktır.

Patatesli Sulu Köfte İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet iri boy patates
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet havuç
  • 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yeterince sıcak su

Köftesi İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo az yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı un
  • Köfteyi kızartmak için 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Patatesli Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Patatesli sulu köfte hazırlamak için ilk olarak köfteyi yoğurmakla başlıyoruz. Köfte için derin bir kabın içerisine köftelik bulguru bir çay bardağı kadar sıcak su ile ıslatıyoruz. Daha sonra içerisine kuru soğan ve sarımsakları rendenin ince bıçaklı tarafı ile rendeliyoruz. İçerisine karabiber, kimyon, pul biber ve tuzu ilave edip iyice yoğuruyoruz. Bulgur ve diğer malzemeler iyice özleşince kıymayı ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Daha sonra köftelerin toparlanması için içerisine iki yemek kaşığı un ilave edip tekrar yoğuruyoruz. Ardından yoğurduğumuz köfteden misket büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız köfteleri servis tabağına dizerek bir kenara alıyoruz.

Köfteler bir kenarda beklerken, derin bir tencerenin içerisine küp küp doğradığımız kuru soğanı ve sıvı yağı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra salça, tuz ve pul biber ekleyip karıştırıyoruz. Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız patatesleri ekliyoruz. İnce kabuğunu soyduğumuz havucu da halka şeklinde doğrayıp ekledikten sonra sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Patates ve havuçlar bir miktar pişince, teflon bir tencerenin içerisine iki kaşık sıvı yağı koyup ısıtıyoruz. Ardından köfteleri de iki yemek kaşığı una bulayıp ısıttığımız yağın içerisine bırakıyoruz ve tavayı sallayarak köfteleri hafif kızartıyoruz. Kızarttığımız köfteleri kaynayan tencerenin içerisine ekleyip bir miktar daha kaynatıyoruz. Daha sonra pişen yemeği ocaktan indirip sıcak olarak yemek tabaklarına alıyoruz. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pideli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Pideli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tepside İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tepside İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İnegöl Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İnegöl Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çiğ Köfte Kaç Kalori?

Çiğ Köfte Kaç Kalori?

Güncel

Hamburger Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Hamburger Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Köfte Tarifi ve Malzemeleri