Kasap Köfte Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kasap Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kasap Köfte, köfte hemen her ülkede en sık olarak tüketilen gıdaların başında gelmektedir. Her yaştan herkesin en çok severek tükettiği başlıca bir yemektir. Kasap köfte özellikle diğer anne köftesinin tadından oldukça farklı olmaktadır. Ancak her kasap farklı bir malzeme ilave ettiği için her biri ayrı bir lezzette olmaktadır. Köfte ekmek özellikle dışarıda her yerde kolaylıkla bulunabilir. Köfte yapımı oldukça basit olan bir yiyecek olmasından dolayı eve gelen ani misafirlere ya da çocuğunuz okuldan geldiğinde kasap köftesini ekme arası olarak hazırlayabilirsiniz. Kasap köftesi istenilen pişirme yönteminde göre dezavantaj sağlamaktadır. Izgarada pişen köfte diyet yapanların ve kilo kontrolünde olan kişiler için en iyi pişirme yöntemidir. Fakat çocuklar en çok yağda kızartılan köfteyi daha çok severek tüketmektedir. Kırmızı et protein açısından zengin ve besin değeri yüksek olan gıda maddesidir. Sağlığımız için en az haftada bir defa kırmızı et tüketilmesi gerekmektedir. Eğer sizlerde kasap köftesinin tadını merak ediyorsanız, bu tarifi deneyerek hazırlayabilirsiniz.

Kasap Köfte İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 500 gram köftelik dana kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Küçük çay bardağından bir parmak eksik galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı soğuk su
Kasap Köfte Nasıl Yapılır?

Öncelikle yoğurma kabının içerisine dana kıymayı alalım. Daha sonra kuru soğanın kabuklarını soyalım ve rendeleyin. Rendelenen kuru soğanı avuç arasına alarak suyunu sıkalım ve kıymanın için ilave edelim. Ardından galeta ununu, karabiberi, kırmızı pul biberi, kimyonu, karbonatı, tuzunu, suyunu ve zeytinyağını ilave ettikten sonra güzel bir şekilde yoğuruyoruz. Köfte malzemelerinin mutlaka hiç ara verilmeden 15 dakika yoğurma işlemine devam edilmelidir. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra elimiz arada bir ıslatarak köftelerimizi şekil vererek hazırlayalım ve tabağın içerisine dizelim. Hazırladığımız kasap köftelerini en az 2 saat buzdolabının alt kısmında dinlendirin. Eğer zamanınız var ise kasap köfteyi bir gün buzdolabında dinlendirdiğiniz zaman çok daha lezzetli oluyor. Ardında istediğiniz pişirme yöntemi ile pişirebilirsiniz. İster fırında ister mangalda, isterseniz de tavada kızartarak pişirebilirsiniz. Hazırladığımız kasap köftelerin için hem sulu hem de yumuşacık oluyor. Artık servis tabağına kasap köfteleri alabiliriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şiş Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Dalyan Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Dalyan Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İçli Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Urfa Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İçli Köfte Hangi Yöreye Aittir?

İçli Köfte Hangi Yöreye Aittir?

Kıymadan Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kıymadan Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Harput Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Harput Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kadın Budu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kadın Budu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri