İçli Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

İçli Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Kızartma

İçli köfte kızartma, içli köftenin en yaygın ve tercih edilen pişirme yöntemlerinden biridir. Suda haşlanarak yapılan içli köfte tarifleri de bulunsa da, kızartma yöntemi daha fazla rağbet görür. Bu makalede, içli köfte kızartma tarifini adım adım ele alacağız. İçli köftelerin pişirme aşamasında dağılmaması için dış malzemenin hazırlanmasına özen göstermek kritik öneme sahiptir. Yoğurduğunuz hamurun çamur kıvamına gelmesi gerekmektedir. Bu yoğurma işlemi sırasında sık sık elinizi suyla ıslatmanız önemlidir. Şimdi içli köfteleri hazırlamaya başlayabiliriz.

İçli Köfte Kızartma İçin Gerekli Malzemeler

Dış Malzemeler

  • 3 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 3 yemek kaşığı un
  • 200 gram yağsız kıyma
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • Arzu edilirse kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

İç Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber ve karabiber
  • Yarım su bardağı çekilmiş iç ceviz
  • Kızartma yapmak için bol sıvı yağ

İçli Köfte Kızartma Nasıl Yapılır?

Öncelikle iç malzemeleri hazırlayarak soğumasını sağlamalıyız. Bunun için ince doğradığınız ya da robotta ezmeden çektiğiniz kuru soğanları az yağın içinde pişirin. Daha sonra orta yağlı kıymayı ekleyerek kavurun. Malzemenin içine tuzunu, karabiberini, kırmızı pul biberini ve iç cevizleri ekleyerek karıştırın. İç harcını ocaktan alarak, soğumasını sağlayın. Bu arada dış malzemelerin hazırlığına başlayabilirsiniz. Köftelik bulguru sıcak suyla kabartın. İçine yağsız kıymayı, unu, tuz ve baharatları, domates ve biber salçasını ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yanınıza koyduğunuz ılık suyla elinizi ıslatarak, çamur kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmanız gerekmektedir. Hamurun kıvamını yakaladıktan sonra içli köfteleri hazırlayabilirsiniz. Hamurdan yumurta kadar parçalar kopararak, bunu elinizle yuvarlayın. İşaret parmağınızı kullanarak, elinizle dışına destek yaparak çevirerek hamurun içini oyun. Dış kenarlarını ince bir hale getirin. Soğumuş olan iç harcından buraya koyarak, hamuru köfte biçimine getirin. Köfteleri şekillendirirken yanınızda tuzlu ılık su bulundurup elinizi bununla ıslatırsanız, hamur elinize yapışmayacaktır. Bütün köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra, tavanın içine bol miktarda sıvı yağ koyarak kızdırın. Köfteleri kızgın yağın içine fazla sıkıştırmadan koyun. Her taraflarını çevirerek kızartın. Kızaran içli köfteleri servis tabağına alarak, sıcak bir şekilde konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Korkut

21 Temmuz 2024 Pazar

Içli köfteyi kızartırken dış malzemenin hazırlığında nasıl bir yoğurma teknikleri kullanmalıyım ki köfteler dağılmasın?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Korkut,

İçli köftenin dış malzemesini yoğururken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, bulgurun iyice yumuşayıp birbirine yapışacak kıvama gelmesidir. İlk olarak, ince bulguru sıcak suyla ıslatıp yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirin. Ardından, bulguru elinizle yoğurmaya başlayın. Yoğurma işlemi esnasında, bulgura azar azar irmik ve biraz un ekleyerek yoğurmaya devam edin. Bu, dış malzemenin daha sağlam olmasını sağlar.

Yoğurma işlemi sırasında elinizi ara ara suya batırarak hamurun daha kolay şekil almasını sağlayabilirsiniz. Hamurun kıvamı elastik ve yapışkan olmalı, bu şekilde köfteleri doldururken ve kızartırken dağılmalarını önlemiş olursunuz.

Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mercimek Köftesi Kaç Kalori?

Mercimek Köftesi Kaç Kalori?

Köfte Kaç Kalori?

Köfte Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Güncel

Pirinçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İnegöl Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İnegöl Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Urfa Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri