Salçalı Köfte Salçalı Köfte, geleneksel olarak her yörenin mutfağında farklı malzemeler ilave edilerek hazırlanan bir yemektir. Genellikle her yörede farklı isimlerle anılsa da, salçalı köfte en sık pişirilen yemeklerden biridir. Büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilen bu yemek, oldukça pratik bir şekilde hazırlanabilir. Salçalı köfte patates ile yapılabileceği gibi, hiç sebze koymadan sade köfte olarak da pişirilebilir. Özellikle çocukların sevdiği bu yemeği anneler evde sıklıkla hazırlar. Salçalı köfte hem kıyma hem de patates ile pişirildiği için protein, nişasta, vitamin ve mineraller açısından zengin ve besleyici bir yemek haline gelir. Ayrıca bu nefis lezzeti sadece ailenize değil, eve gelen konuklara, arkadaşlarınıza veya aile büyüklerinize de ikram edebilirsiniz. Salçalı köfteyi sadece akşam yemeklerinde değil, öğlen yemeklerinde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Salçalı Köfte İçin Gerekli Malzemeler
Sosu İçin
Salçalı Köfte Nasıl Yapılır? İlk olarak kuru soğanın kabuklarını soyalım ve dörde böldükten sonra mutfak robotunun içerisine soğanı, maydanozu ve ekmeği ilave ederek çekelim. Daha sonra bir kabın içine kıymayı alalım, üzerine robotta çektiğimiz soğan, ekmek ve maydanozu ilave edelim. Kıymalı harca karabiber ve tuz ekleyip güzelce yoğuralım. Kıymayı yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde ya da daha küçük parçalar alarak elimizle yuvarlak köfteler hazırlayalım. Patateslerin kabuklarını soyalım ve köftelerin büyüklüğünde olacak şekilde doğrayarak hazırlayalım. Bir tencerenin içerisine sıvı yağı ilave edip ısıttıktan sonra içine domates salçasını ekleyelim ve kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Sos hazır olunca ocağın altını kapatalım. Başka bir tavanın içine sıvı yağı ekleyip iyice kızdıralım ve ardından doğranmış patatesleri içinde kızartalım. Daha sonra köfteleri de sadece lezzet vermesi için hafifçe yağda kızartalım. Hazırladığımız domates sosunun içerisine köfteler ile patatesleri ilave edip karıştıralım. Bu karışımı daha büyük bir tencerenin içerisine alalım ve üzerine sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Tencerede salçalı köfte yaklaşık olarak yarım saat piştikten sonra servis tabağına alalım. Afiyet olsun. |