Fırında İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Fırında İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında içli köfte, geleneksel içli köftenin daha kolay bir versiyonudur. Bu tarif, içli köfteyi sevip de yaparken zorlananlar için mükemmel bir alternatiftir. Fırında içli köftenin tadı, geleneksel içli köfteden hiç de farklı değildir ve yapımı oldukça basittir. İşte, harika bir lezzet elde etmek için fırında içli köfte tarifi:

Fırında İçli Köftenin Malzemeleri

  • 2,5 su bardağı ince bulgur
  • 3 adet iri patates
  • 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 300 gram yağsız kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 şeker kaşığı karabiber

Fırında İçli Köftenin İç Harcı Malzemeleri

  • 300 gram kıyma
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 şeker kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • Zeytinyağı

Fırında İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Yuvarlak bir fırın tepsisine 2,5 su bardağı ince bulguru koyarak üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edin ve bulgurun şişmesini bekleyin. Bulgurlar şiştikten sonra 300 gram yağsız kıyma ve daha önce haşladığınız 3 adet patatesi ekleyin. Bu karışımı iyice yoğurun. Karışımı 5 dakika kadar yoğurduktan sonra 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ve 1 şeker kaşığı karabiber ekleyin ve 5 dakika daha yoğurun.

Fırında İçli Köftenin İç Harcı

İç harcı hazırlamak için bir tencereye biraz zeytinyağı ekleyin ve 300 gram kıymayı kavurmaya başlayın. Üç adet kuru soğanı ince ve kare şeklinde doğrayın ve kıymanın içine ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Soğanlar öldükten sonra 1 tatlı kaşığı tuz, 1 şeker kaşığı pul biber, 1 şeker kaşığı karabiber, 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz ve 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içini ekleyin. Bu karışımı 3-4 dakika daha kavurun ve ocağın altını kapatın.

Fırına Hazırlık

Hazırladığınız köfte hamurunun yarısını yuvarlak bir tepsiye dökerek yayın. Üzerine hazırladığınız iç harcını ilave edin ve kalan hamuru da en üste yayarak kapatın. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve tepsiyi fırına verin. Köftenin üstü hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek sıcak servis edin.

Ekstra İpuçları

  • Patateslerin iyi haşlanmış olmasına dikkat edin, böylece yoğurma işlemi daha kolay olacaktır.
  • İç harcı hazırlarken ceviz içini isteğe bağlı olarak daha ince kıyabilirsiniz.
  • Fırında pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden köftenin üzeri kızarana kadar kontrol ederek pişirin.
  • Servis esnasında yanına yoğurt veya limon dilimleri ekleyerek sunabilirsiniz.
Fırında içli köfte, geleneksel lezzetleri daha pratik bir şekilde denemek isteyenler için mükemmel bir tercihtir. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Urfa Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kıymadan Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kıymadan Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Misket Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Misket Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadın Budu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kadın Budu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Köfte Tarifi ve Malzemeleri