Fırında içli köfte, geleneksel içli köftenin daha kolay bir versiyonudur. Bu tarif, içli köfteyi sevip de yaparken zorlananlar için mükemmel bir alternatiftir. Fırında içli köftenin tadı, geleneksel içli köfteden hiç de farklı değildir ve yapımı oldukça basittir. İşte, harika bir lezzet elde etmek için fırında içli köfte tarifi: Fırında İçli Köftenin Malzemeleri
Fırında İçli Köftenin İç Harcı Malzemeleri
Fırında İçli Köfte Nasıl Yapılır? Yuvarlak bir fırın tepsisine 2,5 su bardağı ince bulguru koyarak üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edin ve bulgurun şişmesini bekleyin. Bulgurlar şiştikten sonra 300 gram yağsız kıyma ve daha önce haşladığınız 3 adet patatesi ekleyin. Bu karışımı iyice yoğurun. Karışımı 5 dakika kadar yoğurduktan sonra 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ve 1 şeker kaşığı karabiber ekleyin ve 5 dakika daha yoğurun. Fırında İçli Köftenin İç Harcı İç harcı hazırlamak için bir tencereye biraz zeytinyağı ekleyin ve 300 gram kıymayı kavurmaya başlayın. Üç adet kuru soğanı ince ve kare şeklinde doğrayın ve kıymanın içine ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Soğanlar öldükten sonra 1 tatlı kaşığı tuz, 1 şeker kaşığı pul biber, 1 şeker kaşığı karabiber, 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz ve 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içini ekleyin. Bu karışımı 3-4 dakika daha kavurun ve ocağın altını kapatın. Fırına Hazırlık Hazırladığınız köfte hamurunun yarısını yuvarlak bir tepsiye dökerek yayın. Üzerine hazırladığınız iç harcını ilave edin ve kalan hamuru da en üste yayarak kapatın. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve tepsiyi fırına verin. Köftenin üstü hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek sıcak servis edin. Ekstra İpuçları
Fırında içli köfte, geleneksel lezzetleri daha pratik bir şekilde denemek isteyenler için mükemmel bir tercihtir. Afiyet olsun! |