Hamur hazırlamak için bulguru sıcak su ile şişirmek ilk adım gibi görünüyor. Acaba su sıcaklığını doğru ayarlamak önemli mi? Sonrasında irmik ve un ekleyip yoğurmaya devam etmek gerektiği söyleniyor, peki hamur ne kadar süre yoğrulmalı? Ayrıca, dinlendirme süresinin de hamurun kıvamı üzerinde etkisi olduğunu belirtmişsiniz; bu aşama kaç dakika olmalı sizce? Elde edilen hamurun yumuşak ve elastik olması gerektiği vurgulanmış, bunu nasıl kontrol edebiliriz? Kısacası, içerikte geçen aşamalarda üzerinde durulması gereken noktalar neler?
Hamur hazırlamak için bulguru sıcak su ile şişirmek ilk adım gibi görünüyor. Acaba su sıcaklığını doğru ayarlamak önemli mi? Sonrasında irmik ve un ekleyip yoğurmaya devam etmek gerektiği söyleniyor, peki hamur ne kadar süre yoğrulmalı? Ayrıca, dinlendirme süresinin de hamurun kıvamı üzerinde etkisi olduğunu belirtmişsiniz; bu aşama kaç dakika olmalı sizce? Elde edilen hamurun yumuşak ve elastik olması gerektiği vurgulanmış, bunu nasıl kontrol edebiliriz? Kısacası, içerikte geçen aşamalarda üzerinde durulması gereken noktalar neler?
Cevap yaz