Haşlanmış içli köfte nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Geleneksel bir lezzet olan haşlanmış içli köfte, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Bulgur ve kıymanın mükemmel uyumuyla hazırlanan bu yemek, özel günlerde veya günlük sofralarda rahatlıkla yerini alabilir. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir içli köfte tarifi...
Haşlanmış İçli Köfte Tarifi
Malzemeler:
- Dışı için
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- İç harcı için
- 300 gr kıyma
- 2 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı doğranmış maydanoz
- Tuz
- Haşlama için
- 2 litre su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
- Bulgur ve irmiği derin bir kaba alın, üzerine sıcak su ekleyip 15 dakika bekletin
- İç harcı için; tavada sıvı yağ ile soğanları kavurun, kıymayı ekleyip renk alana kadar pişirin
- Salça, baharatlar ve tuzu ekleyip 2-3 dakika daha pişirin, ocaktan alıp maydanozu ilave edin
- Şişen bulgura un, rendelenmiş soğan, salça ve baharatları ekleyip yoğurun
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda açın
- İç harcından ortasına koyup kapayın, oval şekil verin
- Haşlama suyunu kaynatın, salça ve tuzu ekleyin
- Köfteleri suya atıp 15-20 dakika pişirin
- Süzgeçle sudan alıp servis tabağına yerleştirin
Servis Önerisi:
- Üzerine nane ve pul biber serperek sıcak servis yapabilirsiniz
- Yanında yoğurt veya salata ile mükemmel olur
Püf Noktaları:
- Bulgurun iyice şişmesi için yeterince bekletin
- Hamur çok yapışıyorsa ellerinizi ıslatın
- Köfteleri haşlarken çok karıştırmayın, dağılabilir
|