Sebzeli Köfte
Sebzeli köfte, Misafirlerinize ve halkına lezzetli anlar yaşatabileceğiniz bol malzemeli sebzeli köfte anlatacağım. Tarif oldukça zengin ve doyurucu özellikte ve porsiyonuna göre 5 kişiye rahatlıkla yetecektir. Hazırlama süresi: 25 dakika, pişirme süresi ortalama: 30 dakika sürmektedir.
Köfte için malzemeler<
/H2>- 250 gr kıyma
- 1 dilim bayat ekmek içi
- 2 çay kaşığı galeta unu
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- Tuz ve sevdiğiniz baharatlar
- 2 yemek kaşık un
Sebzeli Karışım için malzemeler- 30 gr tereyağı
- 2 adet soğan
- 1 adet kereviz
- 2 adet havuç
- 3 çay bardağı doğranmış domates
- 1,5 kaşık domates püresi
- 1 litre su
- 2 adet patates
- 3 çay bardağı haşlanmış bezelye
- Maydanoz, kekik, karabiber ve tuz
Sebzeli köfte Nasıl Yapılır?
İlk önce harcımızı hazırlayınız ve sonra köfteyi yoğurunuz. Yoğurma kabına kıymayı, kıyılmış soğanı, maydonuzu, ekmek içini ve galeta unu, yumurta ve baharatları ekleyip yoğurunuz. Ardından misket büyüklüğünde parçalar halinde koparın. Hazırladığınız tanelerin birbirine yapışmaması için içi un serpilmiş tepsiye alınız.
İkinci adımda sebzeli karışımı hazır edip ocağa bırakıyoruz. Soğanı, patatesi, kerevizi, havuçları küp halinde doğrayın. Tencereyi pişirmek için ocağına alın. Tereyağını ısıtıp doğranmış soğanları kavurunuz. Üzerine domates püresi ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
Sırayla, havuç, kereviz ve konserve domatesleri ekleyip 3-4 dakika kadar daha pişirin. Son olarak üzerine sıcak su ekleyip kısık ateşte kaynatın.
Ocak kaynadığında köfteleri ilave edip 15 dakika pişirdikten sonra Patatesi ve bezelyeleri ilave ediniz. Tahmini 10 dakika sonra sebzeli köftemiz hazır olacaktır.
20.01.2024 05:24:29
Sebzeli Köfte ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|