Pratik İçli Köfte
Pratik içli köfte, içli köfte herkesin sevdiği bir tarif olsa da yapması biraz zor gelir. Pratik içli köfte tarifi ise bu lezzeti tatmanıza olanak sağlar. İçli köftenin en zor aşaması dış harcının dağılmadan toparlanması ve pişerken çatlamamasıdır. Bu tarifle tüm zorlukların üstesinden kolayca geleceksiniz. Bu lezzetli köfte tarifini birlikte yapmaya ne dersiniz? Malzemelerimiz hazır hemen işe girişelim.
Hepinize kolay gelsin.
Pratik içli köfte için gerekli malzemeler
İç harç için- 1 adet kuru soğan
- 300 gram yağsız dana kıyma
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- Damak tadınıza göre tuz
- Yiyebileceğiniz kadar kırmızı pul biber
- 6-7 dal maydanoz
Dış harcı için- 250 gram ince köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet büyük boy haşlanmış patates
- 1 adet yumurta
- Ilık su
- Yeterince tuz, kimyon
- Hamuru toparlamak için un
Pratik içli köfte nasıl yapılır?
İçli köfteyi yoğuracağınız geniş bir tepsiyi önünüze alın. Buna köftelik bulguru koyarak, üzerine sıcak su dökün. Bunu bulguru kabartmak için yapıyoruz. Aynı kısır yapar gibi bulgur kabaracak. Daha sonra içine irmiği ve haşlanmış rendelediğiniz patatesi ilave edin. Bir yandan bunları yoğururken, içine yumurtayı, tuzu, kimyonu ilave edin. Gerekirse ılık su ilavesi yapın.
Dış harcını toparlamak için biraz un ilave edin. Önce 1-2 yemek kaşığı un yeterli gelir. Gerekirse ilave edersiniz. Hamur kıvamını bulunca, yarım saat kadar buzdolabında üzerini örterek dinlendirin.
Bu arada pratik içli köfte iç harcını hazırlayabilirsiniz. Margarinle birlikte ince doğranmış soğanı ve kıymayı kavurun. İçine biber salçasını, karabiberi, tuzu ilave edin. Kırmızı pul biberi de isteğinize göre koyabilirsiniz. En son ocaktan indirmeden maydanozu kıyarak, iç harcı karıştırın. Pratik içli köfte içine harcı soğuk olarak koyacaksınız. Bu nedenle ılınınca gerekirse soğuması için buzluğa koyabilirsiniz.
Şimdi malzemelerimizin hepsi tamamlandı. Artık içli köfteleri şekillendirebiliriz. Elimize limon büyüklüğünde hamur parçası alarak yuvarlayalım. İçini parmağımızla oyalım. Buraya yaklaşık dolu 1 tatlı kaşıkla iç harcından koyalım. Daha sonra bir yandan elimizi ıslatarak, köfteye içli köfte şeklini verelim. Bunu yapmak size zor geliyorsa, hamuru elinizle açarak harcı koyup, D şeklini verip kapatabilirsiniz. Bütün dış harcı şekillendirince, içli köfteleri buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Daha sonra bol kızgın yağın içinde orta ateşte pratik içli köfteleri kızartın. Arzu edenler tuzlu suyun içinde içli köfteleri pişirebilir. Böylesi daha hafif olacaktır. Diyet yapanlara bunu tavsiye ederiz. Sıcak olarak pratik içli köfte servisi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 18:52:53
Pratik İçli Köfte ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|