Soğanları küçük küçük ince şekilde doğradıktan sonra, sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun ve kıymayı ekleyin. İyice karıştırın ve kavrulunca baharatları ve önceden doğradığımız maydanozları ekleyin ve soğumaya bırakın. Bu yapılan malzemelerle dış hamurunu hazırlayın. Geniş bir tepsiye ince bulguru, irmiği ve tuzu koyup karıştırın. Daha sonra yumurtaları kırın ve yavaş yavaş ılık suyu ekleyin ve iyice yoğurun. Yumuşadıktan sonra, yani kulak memesi kıvamına gelince, üzerini bir kapla örtün. Bu şekilde hamurumuz biraz şişecektir. Ortalama ceviz büyüklüğünde parçalar ayırıp bir tepsiye dizin ve üzerini nemli bir bezle kapatın.
Bu işlemle kurumasını önlemiş olursunuz. Ellerinizi suyla ıslatıp, başparmağınızla avucunuzun içerisinde bastırıp, içini açın ve içerisine iç harcından koyun ve biraz bastırarak ağzını kapatın. Bu yaptığımız köfteleri tepsiye dizin. Bir tencerenin sıcak su kaynatıp, bir miktar tuz ekleyin. Yedi sekiz adetini geniş delikli kepçe yardımıyla suya bırakın ve haşlamaya bırakın. Piştikten sonra suyun üstüne çıkacaklardır. Daha sonra, birkaç dakika sonra servis tabağına alabilirsiniz. Eğer kızartılmış seviyorsanız, haşladıktan sonra biraz çırpılmış yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun.