Maraş İçli köftenin içini önceden yapalım, iyice donması gerekli. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alalım. Kuru soğanın üzerene sıvı yağı ve tereyağını ekleyelim. Kuru soğan kavrulduktan sonra kıymayı ekleyelim. Orta ateşte kavuralım. Kıyma kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyelim. İç harcın soğuması için başka bir kaba alalım, için donması gerekmektedir. Maraş içli köftemizin hamurunu hazırlatalım.
Yoğurma kabının içine kıyma ve köftelik bulgurumuzu koyalım. Dağılmaması için tel şehriyeyi de ekleyelim ve yumurtayı da kabın içine koyup iyice yoğuralım. Dağılmaması için iyice yoğuralım. Yoğurulan maraş içli köftenin hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp işaret parmağımızla hamuru oyalım. Oyulan hamurun içine hazırlamış olduğumuz içi koyup elimizle kapatalım. Bu şekilde hamur ve iç harcımız bitene kadar devam edelim. İşlemimiz bitince tencereye 4 litre su koyup kaynatmak için ocağa alalım. Su kaynadıktan sonra bir yemek kaşığı tuzu ekleyip hazırladığımız maraş içli köftelerimizi tencerenin içine atalım. Maraş içli köftelerimiz suyun üzerine çıkınca haşlanmıştır. Haşlanan Maraş içli köftelerimizi servis tabağımıza alalım. Maraş içli köftelerimiz servise hazırdır.
Afiyet şifa olsun.