Öncelikle köfteyi hazırlamaya başlarken soğanı ve sarımsağı soyun ve iyice rendeleyin. Başka bir taraftan ise maydanozları ayıklayarak iyice yıkayın ince ince kıyın. Diğer malzemeleri teker teker ayarlayarak yoğurma kabına koyun.
Önce soğan ve sarımsağı rendeleyip koyun üzerine kıyma, yumurta ve galeta ununu da ilave edip güzel bir şekilde yoğurun. İyice yoğurduktan sonra içine diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. En az 5 dakika kadar yoğurabilirsiniz. Ne kadar fazla yoğurursaniz etiniz ve koyduğumuz malzemeler birbiriyle özleşecek ve sakızlı bir hamur haline gelecektir. Tavsiyem sizden hamuru fazla yoğurmanız olacaktır. Izgara köftede ekmek, yumurta ve maydanoz kullanmayı tercih etmeyebilirsiniz fakat bu tarif ile son derece lezzetli köfteler elde edebilirsiniz. Harcı hazırladıktan sonra elinizle sıkmalar halinde hamuru eşit parçaya ayırın ve avucunuzun içinde biraz yassı hale getirerek veya şekil vererek zamanınız var ise buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Daha sonra iyice dinlenmiş olan ızgara köfteleri pişirerek tabaklara koyup sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.