Hazırlanırken kıyma bir çukur kaba koyulur ve içerisine çekilmiş ekmek içi veya galeta unu, su, tuz, kimyon, karabiber ve pul biber eklenir. Bu karışım 10 dakika boyunca yoğurulur ardından kapaklı bir saklama kabı içinde 24 saat boyunca buzdolabında dinlendirilir.
Ertesi gün sabahtan karbonatı ve limon suyunu bir bardağa dökerek karıştırın sonrasında bu karışım kıymanın üzerine dökülür. Soğanlar rendelenir ve onlarda köftenin içine katılır. Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve şekil verilir. Saklama kabına dizilip tekrar akşama kadar buzdolabında dinlendirilir.
İnegöl köfteyi pişirirken ızgara tavasını orta ateşte iyice kızdırın. Köfteleri, yağsız tavada arkalı önlü pişirin. Servis yaparken yanında patates kızartması, pilav ve salata tercih edilebilir.
Afiyet olsun.