Yoğurma kabına kıymayı alıp, üzerine ince ince doğradığımız soğanı, irmiği, bayat ekmek içini, galeta ununu ve baharatlarını ekleyip. İyice yoğuralım. Köfte harcımızı 15-20 dakika buzdolabında bekletirsek daha çok kıvam alır. Kıyma harcımızdan ufak ufak parçalar kopararak yuvarlayalım. Şekil verdiğimiz köfteleri un serpilmiş tepsinin içine koyalım. Patatesleri de yarım ay şeklinde doğrayalım. Borcam ya da fırın tepsisine koyalım. Patates ve köfteleri fırın tepsisine dizelim. Sosu için salça ve içme suyunu derin bir kâsede karıştıralım. İçine tuz ve baharatları ilave edip, köftelerin üzerine dökelim. Yeşil biberi ikiye bölüp, domatesleri de halka şeklinde kesip tepsimizin üzerine dizelim.
Önceden ısıtılmış olduğumuz 200 derecelik fırına koyalım. Patatesler yumuşayana kadar pişirelim. Fırında sulu köftemiz servise hazır.
Afiyet şifa olsun.