Ekmeği su dolu bir kapa koyup, yumuşatalım. Ekmek yumuşadıktan sonra sudan çıkartıp, yoğurma kabının içine koyalım. Islak ekmeğin üzerine ince bulgur ilave edelim. Üzerini kapatıp 15-20 dakika bekletelim. Bulgur fazla suyu çekinceye kadar bekletelim. Ekmek ve bulgurun üzerine salça, küçük doğranmış soğan, nane tuz ve unu ekleyip iyice yoğuralım. Hamurun kıvamı yumuşak olmalıdır. Sert olduğu takdirde su ile yumuşatabilirsiniz. Hamur yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, elimizle şekil verdikten sonra üzer hafif bastırıp yassılaştıralım. Hazırlamış olduğumuz ekmek köftesini bol sıvı yağda kızartalım. Kızartmış olduğumuz ekmek köftesi servise hazırdır.
Ekmek köftesini patates kızartması ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.