Aldığınız kıymanın biraz yağlı olması etin yani yemeğin daha iyi pişmesini sağlayacaktır. İlk olarak köfte için 2 adet kuru soğanı rendeleyin. Daha sonra bayat ekmekleri robottan geçirin ve onu da ekleyin. En son olarak etini ve yumurtaları ile baharatlarını ekleyin ve iyice yoğurun. Tam anlamı ile kıymayı yoğurduktan sonra kesme tahtasının veya tezgâhın üzerine streç film serip kıymayı üzerinde eliniz ile dikdörtgen olacak şekilde açın. Kıymayı açtıktan sonra ortasına ilk olarak haşlanmış yumurtaları boyuna olacak şekilde dizin.
Daha sonra her iki tarafına da havuçları dizin ve bezelyeleri de ekleyin. En son olarak sıvıyağı da gezdirip streç film yardımı ile kıymayı rulo haline getirip fırın tepsisine yerleştirin. Biraz da köftenin üzerini yağlayıp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede köftenin üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.