Köfte Kızartma



Köfte Kızartma, kırmızı et denildiğinde ilk akıla gelen yediden yetmişe herkesin bayılarak yemiş olduğu iştah açıcı, oldukça lezzetli ve çok sevilerek yenilen bir yemek türüdür. Köfte herkesin damağında kaç yaşında olursa olsun annelerimiz ile büyük annelerimizin pişirmiş oldukları köfte kızartmalarının tadı vardır. Köfte kızartması her ne kadar lezzetli ve pratik bir et türü olsa bile kıvamını ayarlamak ve kızartır iken dağılmayan hem damağa hemde göze hitap eden köfte kızartmaları elde etmek o kadarda kolay bir şey değildir. Köftenin içerisine koyulan malzemelerin miktarı kızartılan tava veya tencerenin özellikleri ısı seviyesi ile pişirme yöntemi köftenin hem görüntüsü hemi de tadının belirler. 

Köfte kızartmasının ana malzemesi kıyma olduğundan dolay kasabınıza mutlaka ''köftelik kıyma'' istediğinizi belirtin. Köftelik kullanacağınız kıyma ne az yağlı ne çok yağlı olmalıdır. Çok aşırı olan kıymalardan yoğurulan köfteler pişerken küçülerek erir, az yağdan yapılan köfteler ise çok lezzetsiz olur. En mükemmel oran ise yüzde yetmiş dana kıyma ve yüzde otuz kuzu kıyma güzel olur. Köfte içine koyacağınız ekmek içini biraz su ile ıslatarak koyun ancak suyunu sıkarak kullanmalısınız. Kuru köftede ana malzemeler yumurta, maydanoz, ekmek içi, tuz, kimyon, robottan geçmiş soğan ve karabiberdir. Bütün bu malzemeler haricinde kullanılan diğer malzemeleri köftenin tadını gölgeler. Kullanacağınız malzemeyi olabildiğince sabit tutun.
Köfte Kızartma

. Köfte harcı içine biraz zeytinyağı ekleyin köfte kızartmasını daha yumuşak yapar.  Ayrıca köfte karışımının içerisine ilave edilen bir çimdik tarçın lezzetine lezzet katar. Bayat ekmek miktarı kıyma oranına üçte bir oranında olması gerekir. Köfte kızartması hem çok pratik hemde oldukça  doyurucu olduğundan dolayı akşam yemeği olarak da yapabilirsiniz.

Köfte Kızartması İçin Gerekli Malzemeler
  • Karabiber, tuz, kekik ve nane
  • 250 gram kadar dana kıyma
  • Yeteri kadar galeta unu ve ekmek içi
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir tane yumurta
  • İki diş sarımsak
Köfte Kızartması Yapılışı

Yediden yetmişe herkesin bayılarak yediği köfte kızartmasını yapmak için öncelikle sarımsak ve soğanın kabuğunu soyun ve rendeleyin. Daha sonra köfte için kullanacağınız kıymayı bir kap içine alın ve üstüne ekmek içi ile galeta ununu da ilave ederek iyice  yoğurun. Daha sonra yoğurmuş olduğunuz köfteden küçük, küçük küçük koparın elinizi biraz yağlayın ve köfteye istediğiniz şekli verin. Köftenin biraz kendini çekebilmesi için biraz buzdolabında bekletin ve kızgın yağ içinde kızartın hele bide yanında patates kızartması var ise yemede yanında yat. Kızaran köfteleri içine kağıt havlu sermiş olduğunuz servis tabağına alın ve servis yapın. 

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2016 12:30:32





Köfte Kızartma Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Köfte Kızartma"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Köfte Kaç Kalori

Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı oldu...

Püreli Köfte

Püreli Köfte, kızarmış nar gibi görünümüyle oldukça etkileyici ve lezzeti bakımından da favori olan yemek türlerindendir. Sulu yemek yapan hemen hemen her lokantada büyük bir tepside görebileceğiniz bu yemek için kullanacağınız...

Kıbrıs Köftesi

Kıbrıs köftesi, Kıbrıs köftesi oldukça sevilen ve benimsenen bir köfte çeşididir. Herkes tarafından sevilerek yenen kıbrıs köfte ekmek arası olarak çoğu zaman tüketilmektedir. Her ne kadar pilav yanlarında servis yapılsa da ekmek...

Pirinçli Köfte

Pirinçli köfte, çocukluğumuzdan beri hiç te yabancı olmadığımız bir lezzettir. Annelerimizin, büyük annelerimizin yaptığı pirinçli köfte hala damağımızdaki tadını koruyor. Hemen her evde pişirilen ve severek tüketilen pirinçli köf...

Köfte

Köfte, köfte çok geniş kapsamlı bir yemek çeşididir. Türk mutfağında birçok köfte çeşidi vardır. Bunlar et ile yapıldığı gibi bulgur ile de yapılabilen köfteler vardır. He biri birbirinden lezzetli ve sevilen köftelerdendir. Türk...

Fırında Köfte

Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...

Kaşarlı Köfte

Kaşarlı köfte, köfte büyük küçük herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir. Hele de kaşarlı köfte denildi mi akan sular durulur çoğu insan için. Oldukça lezzetli ve besleyici protein bakımından zengin bir besindir. Kaşarlı köfte fı...

Harput Köftesi

Harput köftesi, ülkemize özgü bir lezzettir. Adını Elazığ ilimizin Harput ilçesinden alan bu köfte, tam olarak Doğu Anadolu Bölgesinde yapılmaktadır. Bu köfte yemeği, Elazığ'da çok eski zamanlardan beri yapılan ve insanların çok s...

Tire Köfte

Tire köfte, İzmir yöresine ait olan tire köftesi ismini İzmir'in tire ilçesinden almaktadır. Orijinal tire köftesi uzun şişelere geçirilerek odun ateşinde pişirilir. Ancak sizin için hazırladığımız bu tarifle tire köfte sini ev or...

Misket Köfte

Misket köfte, Kıyma ile yapılan köfteler büyük veya küçük herkesin severek yediği köftelerdir. Makarnanın yanında, pilavın yanında veya patates kızartmasının yanına en çok yaptığımız yemeklerden bir tanesi de kıymalı köftelerdir....












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

İçli Köfte, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ocak - 2018