Köfte Kızartma



Köfte Kızartma, kırmızı et denildiğinde ilk akıla gelen yediden yetmişe herkesin bayılarak yemiş olduğu iştah açıcı, oldukça lezzetli ve çok sevilerek yenilen bir yemek türüdür. Köfte herkesin damağında kaç yaşında olursa olsun annelerimiz ile büyük annelerimizin pişirmiş oldukları köfte kızartmalarının tadı vardır. Köfte kızartması her ne kadar lezzetli ve pratik bir et türü olsa bile kıvamını ayarlamak ve kızartır iken dağılmayan hem damağa hemde göze hitap eden köfte kızartmaları elde etmek o kadarda kolay bir şey değildir. Köftenin içerisine koyulan malzemelerin miktarı kızartılan tava veya tencerenin özellikleri ısı seviyesi ile pişirme yöntemi köftenin hem görüntüsü hemi de tadının belirler. 

Köfte kızartmasının ana malzemesi kıyma olduğundan dolay kasabınıza mutlaka ''köftelik kıyma'' istediğinizi belirtin. Köftelik kullanacağınız kıyma ne az yağlı ne çok yağlı olmalıdır. Çok aşırı olan kıymalardan yoğurulan köfteler pişerken küçülerek erir, az yağdan yapılan köfteler ise çok lezzetsiz olur. En mükemmel oran ise yüzde yetmiş dana kıyma ve yüzde otuz kuzu kıyma güzel olur. Köfte içine koyacağınız ekmek içini biraz su ile ıslatarak koyun ancak suyunu sıkarak kullanmalısınız. Kuru köftede ana malzemeler yumurta, maydanoz, ekmek içi, tuz, kimyon, robottan geçmiş soğan ve karabiberdir. Bütün bu malzemeler haricinde kullanılan diğer malzemeleri köftenin tadını gölgeler. Kullanacağınız malzemeyi olabildiğince sabit tutun.
Köfte Kızartma

. Köfte harcı içine biraz zeytinyağı ekleyin köfte kızartmasını daha yumuşak yapar.  Ayrıca köfte karışımının içerisine ilave edilen bir çimdik tarçın lezzetine lezzet katar. Bayat ekmek miktarı kıyma oranına üçte bir oranında olması gerekir. Köfte kızartması hem çok pratik hemde oldukça  doyurucu olduğundan dolayı akşam yemeği olarak da yapabilirsiniz.

Köfte Kızartması İçin Gerekli Malzemeler
  • Karabiber, tuz, kekik ve nane
  • 250 gram kadar dana kıyma
  • Yeteri kadar galeta unu ve ekmek içi
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir tane yumurta
  • İki diş sarımsak
Köfte Kızartması Yapılışı

Yediden yetmişe herkesin bayılarak yediği köfte kızartmasını yapmak için öncelikle sarımsak ve soğanın kabuğunu soyun ve rendeleyin. Daha sonra köfte için kullanacağınız kıymayı bir kap içine alın ve üstüne ekmek içi ile galeta ununu da ilave ederek iyice  yoğurun. Daha sonra yoğurmuş olduğunuz köfteden küçük, küçük küçük koparın elinizi biraz yağlayın ve köfteye istediğiniz şekli verin. Köftenin biraz kendini çekebilmesi için biraz buzdolabında bekletin ve kızgın yağ içinde kızartın hele bide yanında patates kızartması var ise yemede yanında yat. Kızaran köfteleri içine kağıt havlu sermiş olduğunuz servis tabağına alın ve servis yapın. 

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2016 12:30:32





Köfte Kızartma Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Köfte Kızartma"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çiğ Köfte Kalori

Çiğ köfte kalori, Bu makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...

Patatesli Sulu Köfte

Patatesli sulu köfte, Bir çoğumuzun bugün ne pişirsem diye düşünür dururuz. Hep besleyici hem doyurucu hemde lezzetli bir yemek yapmak için düşünür dururuz. Genelde de çocuklarımızın sevebileceği bir şeyler yapmaya çalışırız. Pata...

Pideli Köfte

Pideli Köfte, Gaziantep ve Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...

Fırında Köfte

Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...

İzmir Köfte

İzmir köfte, İzmir köfte çok sevilen adını İzmir ile duyuran fakat her yörede her evde pişen bir köfte tarifidir. Oldukça sevilen ve sıklıkla yapılan özel günlerde sofraların baş tacı olan bir köfte çeşididir. Doyurucu ve lezzetli...

Tire Köfte

Tire köfte, İzmir yöresine ait olan tire köftesi ismini İzmir'in tire ilçesinden almaktadır. Orijinal tire köftesi uzun şişelere geçirilerek odun ateşinde pişirilir. Ancak sizin için hazırladığımız bu tarifle tire köfte sini ev or...

Şiş Köfte

Şiş köfte;  Evde yapılan ve en sevilen et yemeklerindendir. Yapılışının pratik olması nedeniyle birçok kadının tercih ettiği bu et yemeği aralarda, et yemek isteyen herkesin yapabileceği bir yemektir. Farklı lezzetlerden bir tanes...

Kaşarlı Köfte Tarifi

Kaşarlı köfte tarifi, son günlerde zevkle yapmaya başladığım ve tükettiğim kaşarlı köfte bilhassa eve misafir geldiği zamanlar daha çok yapmaya başladım. Kaşarlı köftenin yapımı biraz zahmetli olsa da sonuç mükemmel olup tamda ağı...

Dalyan Köfte

Dalyan köfte,Türk mutfağında köfte en çok sevilen ve oldukça da fazla tercih edilen bir yemektir. Köfte çeşitleri çok tercih edildiği için epey fazladır. Çocukların olsun yetişkinlerin olsun en sevdiği yiyeceklerden bir tanesidir...

Mercimekli Köfte

Mercimekli köfte, hem iştah açıcı hem de nefis, lezzetli ve pratik bir tarif olmakla beraber Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Özellikle Gaziantep yöresinin sofralarının en önemli yiyeceklerinden bir tanesidir. Gaziante...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

İçli Köfte, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Nisan - 2018