{ "title": "Yoğurtlu İçli Köfte", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/yogurtlu-icli-kofte(1).jpg", "date": "19.01.2024 06:11:44", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu İçli Köfte, özel günlerinizde sofralarınızı süslemek için harika bir tercih olacaktır. Çocuklarınızın gelişimine yardımcı olmak için besleyici değeri oldukça yüksek olmasının yanı sıra mükemmel lezzeti ile de bu konuda size iyi bir alternatif olacaktır.

Yoğurtlu İçli Köfte İçin Gerekli Olan Malzemeleri

Dış Hamuru için
İç Harcı için
Sosu için
Yoğurtlu İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Dış Hamurun Nasıl Yapılır?

İlk olarak 1 su bardağı köftelik bulgur ve 1 su bardağı ince bulguru çukur bir kabın içine alarak ılık su yardımıyla ıslaması için bırakalım. Islanarak suyunu çeken bulgurların üzerine 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı kırmızı toz biber ve yeteri kadar tuz ilave ederek karıştırarak bulgurları yumuşamaya bırakalım. Bekleyerek yumuşayan bulguru elimizle iyice yumuşayıp özleşene kadar yoğurup dinlenmesi için beklemeye bırakalım.

İç Harcın Nasıl Yapılır?

Uygun bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağının ilave edip ocağa koyarak yağı eritelim. Eriyen yağın üzerine kabukları soyularak ince ince kıyılmış soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar karıştırarak kavuralım. Kavrulma aşamasında olan soğanlara yarım kg köftelik kıymayı ilave edip kıyma bıraktığı suyu çekinceye kadar karıştırarak kavuralım. Kavrularak suyunu çeken kıymanın üzerine 2 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı karabiberi yeteri kadar tuz ve yarım su bardağı çekilmiş ceviz içini ilave edip karıştırdıktan sonra iç harcı soğuması için beklemeye bırakalım.

Daha önce hazırladığımız bulgurlu harçtan ceviz iriliğinde parçalar kopartarak elimizle, yuvarladıktan sonra parmağımızla ortasını açarak çanak şekline getirdikten sonra bir kaşık yardımıyla kıymalı iç harçtan koyarak üzerini yuvarlayıp kapatıp arzuya göre yuvarlak veya oval köfteler hazırlayarak tüm harcı tamamladıktan sonra içli köfteleri buzdolabına koyarak dinlenmesi için bekletelim.

Sosun Nasıl Yapılır?

Uygun bir tencereye 1 adet yumurta, 1 kg süzme yoğurt, 2 çorba kaşığı un ve 4 su bardağı su ilave ederek bir çırpma teli yardımıyla karışım pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırptıktan sonra ocağa alıp sürekli karıştırarak yoğurtlu sosu kaynatalım. Sos kaynadıktan sonra içine hazırladığımız içli köfteleri ekleyerek 5-6 dakika kadar ağır ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alalım. Servis sırasında arzuya göre üzerine tereyağı ve nane yakarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }