{ "title": "Yoğurtlu Bulgur Köftesi", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/yogurtlu-bulgur-koftesi.jpg", "date": "19.01.2024 20:17:05", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu Bulgur Köftesi, bulgur köftesi özellikle İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir yemek çeşididir. Malatya, Sivas, Elazığ, Erzurum illerinin kültürel yemeklerinden bulunan bulgurlu köfte, oldukça da lezzetli bir yemektir.

Yoğurtlu bulgur köftesi malzemeleri
Üzeri için
Yoğurtlu bulgur köftesi nasıl yapılır?

İlk olarak bulgurlar yıkanarak sıcak su ile ıslatılır. Üzerini herhangi bir şey ile kapatıp kabarıncaya kadar beklenir. Kabardıktan sonra içerisine un, yumurta, tuz ve diğer baharatlar katılarak yoğurulmaya başlanır. Tamamen yoğurduktan sonra hamuru küçük şekilde kopartılarak el ile yuvarlanır. Bu yuvarlanan bulgurlar çok az bir şekilde unlanmış tepsiye dizilir. Bu esnada bir tencereye su konur ve kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra yuvarlanan bulgurlar tencereye atılır. 10 dakika kadar haşlamaya bırakılır. Sarımsaklar rendelenerek yoğurda ilave edilir ve çırpılır. Tereyağı eritilirken üzerine salça atılır ve kavrulur. Tencerede haşlanan bulgurlar servis için bir tabağa alınır. Yoğurt ile sarımsak karışımı ve tereyağı ile salçanın kavrulmasıyla oluşan sos servis tabağına alınan bulgurların üzerine dökülür. Salçalı sos yerine nane yakılarak da üzerine konulabilir. Yemeğiniz servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }