{ "title": "Urfa Usulü İçli Köfte", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/urfa-usulu-icli-kofte.jpg", "date": "20.01.2024 03:37:37", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Urfa usulü içli köfte, diğer içli köftelerden farklı olarak yapılan Urfa yöresine ait Urfa usulü içli köfte özel günlerde özel misafirlere hazırlanarak sunulmaktadır. Urfa usulü içli köfte açıkça söylemek gerekirse el becerisi gerektiren bir tariftir. İçli köfteyi tarifine uyarak dikkatli bir şekilde özen göstererek yapmak gerekir. Aksi takdirde kızartma aşamasında dağılabilir. Sizde tarife ve püf noktalarına uyarak Urfa usulü içli köfte yapabilirsiniz. Sizinle bu güzel ve özel tarifi paylaşalım. Ortalama 30 adet olacak Urfa usulü içli köfteyi birlikte yapalım.

Urfa usulü içli köfte için gerekli malzemeler
İç harcı için gerekli malzemeler
Urfa usulü içli köfte nasıl yapılır?

Öncelikle köftenin iç harcını hazırlayalım ki hamuru hazır olana kadar iç harcı soğusun. Tava içerisine kıymayı ve kabuklarını soyup küçük küçük doğradığınız soğanları birlikte koyup kavurma işlemine başlayın. Kıymalar tamamen pişinceye kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın. Ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğradığınız maydanozları ilave edin. Ceviz ve baharatları ilave edin. Baharatların her birinin birer çay kaşığı olması yeterli olacaktır. Kenarda soğumaya bırakın. Şimdi köftenin hamurunu hazırlama aşamasına geçelim. Derince bir tepsiye bulguru, patatesi, karabiberi ve tuzu ekleyin. Üzerine yumurtayı kırdıktan sonra karıştırın. 1 adet kuru soğanı kabuğunu soyduktan sonra dörde bölün ve içerisine ekleyin. Hamur yoğurma işlemi bittikten sonra soğan parçalarını içerisinden alın. İrmiğin çok az suda ıslatarak malzemeye ekleyin. Yoğurmaya başladığınız malzemeler karıştıkça azar azar su ilave ederek ortalama yarım saat yoğurun. Son olarak unu ekleyerek 5 dakika daha yoğurun. Köfte hamurunun tam olarak birbirine yapışıp yapışmadığını kontrol edin ve soğanları içerisinden alın. Köfteyi 30 adet olacak şekilde bezelere ayırın. Şimdi asıl önemli olan kısma geçelim. Elinize aldığınız bezeyi avucunuzu ıslattıktan sonra yuvarlak yapın. Parmağınızı işaret veya baş parmağınızı kullanarak içerisine oyuk şeklinde açın. İçerisine önceden hazırladığınız kıymalı harçtan koyarak dikkatlice ağzını kapatın ve elinizle içli köfte şekli verin. Tencereye bol miktarda sıvı yağ koyup kızdırın. Yağ tamamen kızınca dikkatli bir şekilde Urfa usulü içli köfteyi yağın içerisine atın ve kızartın. Bir kevgir yardımı ile kızaran köfteleri kâğıt havlu serili bir tepsiye alın. Yağın kızdığından emin olun aksi takdirde köfteler dağılabilir. Nar gibi kızaran urfa usulü içli köfteyi sıcak servis ediniz. Şimdiden kolay gelsin.
" } ] }