{ "title": "Tepside İçli Köfte", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/tepside-icli-kofte(1).JPG", "date": "20.01.2024 08:16:28", "author": "Aydınay", "article": [ { "article": "
Tepside içli köfte, iç köfteden çok hoşlanan ama doldurma işlemini beceremeyen bayanların favori lezzetleri arasındadır. Yapılışının orijinaline göre daha kolay olması ve lezzetinin de bir o kadar mükemmel olması sayesinde pek kişi bu tarifi rahatlıkla yapacaktır.

Tepside İçli Köfte Malzemeleri
İç Harcı için
Tepside İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Yuvarlak bir fırın tepsisinin içerisine verilen ölçülerde ince bulgur ilavesi yapın ve üzerini örtecek derecede sıcak su ekleyip şişmeye bırakın. Yeteri kadar demlenmiş olan bulgurun üzerine kıymayı ve haşlanmış patatesleri ilave edip yoğurma başlayalım. Yoğrulan harcımızın içerisine salça, baharat ve tuz ilavesi yapıp yoğurma işlemini 5 dakika kadar uzatalım.

İç harcı hazırlamak için öncelikle fazla derin olmayacak bir tava alalım ve içerisine yağ ilavesi ile kıymayı ekleyip kavuralım. Ardından kıymanın içerisine kare şeklinde doğranmış soğanları ekleyelim ve diriliğini yitirene dek kavuralım. Tavadaki karışımın içerisine tuz, ince kıyım yapılmış maydanoz, ceviz ve baharatları ekleyip ocağın altını kapatalım. Önceden hazırladığımız iç köfte hamurunun yarısını yuvarlak bir cam tepsinin içerisine alalım ve üzerine kıymalı harcı ilave edelim. Ayırdığımız bulgurlu harcın kalanını da kıymaların üzerine alalım ve 200 derecelik fırında pişmeye bırakalım. Bulgurların üzerine hafif kızarınca tepside içli köfte tarifimizi fırından alalım ve sıcak olarak sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }