Tepsi Köfte, ülkemizin Antakya bölgesinde ünlü olmuş ve kültürel özelliklerin de yansıtıldığı lezzetlerdendir. Özellikle köfte etin en sevilen halleri arasındadır. Bir de yanına sebzelerin eklenmesi köfteye hem görsellik katar hem de lezzet anlamında daha da iyi olmasını sağlar. Köfte severler için bu lezzetli yemeği sizlerle paylaşacağız.
Tepsi köfte malzemeleri
Yarım kilogram kıyma
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı bayat ekmek
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta
1 adet taze soğan
1 çay kaşığı kadar tuz
1 çay kaşığı pul biber
2 adet patates
1 çay kaşığı kekik
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım bardak su
1 kaşık salça
Tepsi Köfte Nasıl Yapılır?
Bir kap içerisine kıymayı alın. Daha sonra üzerine küçük küçük doğrayıp veya rendeleyip kabın içerisine ilave edin. Maydanozları da ince bir şekilde doğrayarak kaba alın. Kabın içerisine yumurtayı, bayat ekmeğin içini ve baharatları ekledikten sonra yoğurmaya başlayın. Sabahtan yoğurup buzdolabına konulursa akşam yemeğinde daha lezzetli olabilir. Köfteyi yoğurduktan sonra yağlanmış orta boy bir borcaya yayın. 190 derecede önceden ısıtılmış bir fırında 15 dakika kadar pişirin. Köfteler piştikten sonra salçayı sulandırıp üzerinde gezdirin. Patatesleri de dilimleyip tepsiye dizin. Tuz, sıvıyağ ve kekik ilave edip tekrar fırına verin. Patatesler piştikten sonra yemeğin üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.