{ "title": "Şiş Köfte", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/sis-kofte(2).jpg", "date": "20.01.2024 16:06:19", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "
Şiş köfte; Evde yapılan ve en sevilen et yemeklerindendir. Yapılışının pratik olması nedeniyle birçok kadının tercih ettiği bu et yemeği aralarda, et yemek isteyen herkesin yapabileceği bir yemektir. Farklı lezzetlerden bir tanesi olan şiş köfte özellikle çocukların çok sevdiği bir yemektir. Nedeni de tıpkı restoranlardaki gibi şişlerde yapılıyor olmasıdır. Şiş köfte harcı akşamdan hazırlanıp dolaba koyulur ise ertesi gün için uzun süre dinlenmiş olduğundan yapması daha kolay olur. Yemeğin lezzeti de daha iyi olacağından mutlaka harcının bir gece önceden hazırlanmasında fayda vardır. Böylelikle harca sadece şekil vererek geriye şişlere dizmek kalır. Ben şişte köfteleri yağladığım tepside pişiriyorum. Ama dilerseniz tavada da kızartabilirsiniz. Fırında daha hafif oluyor ve daha pratik oluyor.

Şiş Köfte malzemeleri
Şiş Köfte nasıl yapılır?

Şiş köfte için öncelikle hazırlamış olduğunuz kıymayı geniş bir kap içerinde bayat ekmek kırıntılarıyla özleşene kadar yoğurunuz. Et ile bayat ekmek karıştıktan sonra içerisine yumurta kırılarak tekrar karıştırılır. Daha sonra rendelenmiş ve suyu alınmış kuru soğanı ilave ederek karıştırılır. Arkasından ezilmiş sarımsak, kıydığınız maydanozlar ilave edilerek tekrar yoğurulur. Tüm karışım birbirini yedirildikten sonra içerisine baharatla ilave edilerek dağılmayacak hale geldiğinde kıyma harcımız hazır olur.

Artık şiş köftenin harcı hazır olup istediğiniz büyüklükte küçük toplar elde ederek önceden hazırladığınız çöp şişlerin üzerine dizilir. Her şişte ortak-lama beş adet yeterli bir miktardır. Bu arada şiş köftenin görselliğini zenginleştirmek için önceden temizleyip hazırladığınız yeşil ve kırmızı biberleri her kıyma topu aransa yerleştirmeyi unutmayınız. Tüm şişleri doldurup şiş köftenin kıyma harcı bittikten sonra hazırlanan şişlerin iki saat kadar buzdolabında bekletilmesi gerekmektedir.

Daha önceden temizlediğiniz fırın tepsisinin her yerini iyice yağlayın, böylelikle köfteler tepsiye yapışmamış olur. 200 derecede ısıttığınız fırının içerisine hazırladığınız tepsinin üzerine şişler aralarında boşluk olacak şekilde yerleştirilip üzerlerine bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürdükten sonra fırına sürülür. Ortalama olarak yirmi dakika fırında tutulan köfteler, servis edilebilir hale gelir. Unutmayın şiş köfteleri sıcak yemek daha güzeldir.

Afiyet olsun.
" } ] }