{ "title": "Sahan Köfte", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/sahan-kofte(1).jpg", "date": "22.01.2024 00:32:29", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Sahan Köfte, Genellikle sahan köfte her evde sık, sık yapılan bir köfte türüdür. Hemen, hemen her yaş gurubunun büyük bir beğeni ve severek yediği bir tariftir saham köfte yapımının da çok zor olduğu söylenemez. Özellikle ev hanımlarının çocuklarının be eşinin çok severek yediği sahan köfteyi yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğu bilinenler arasındadır. Yemekli davetlerinizde de misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edeceğiniz köfte çeşididir sahan köfte.

Sahan Köfte İçim Malzemeleri
Sahan Köfte Nasıl Yapılır?

Sahan köfte yapılışında öncelikle hazırlanan kuru soğan ve sarımsaklar rende yardımı ile parçalanır ve bayat ekmekler küçük parçalar halinde ufalanarak bir kenara alınır. Daha sonra sahan köfte için alınan kıyma genişçe bir kap içerisine alınır. Kıyma üzerine rendelenen kuru soğan, sarımsak ve ufalanan ekmekler ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra tencere içerisinde karıştırılan malzemeler içerisine bir adet yumurta kırılır ve üzerine daha önceden ince, ince kıyılan maydanoz da ilave edilir tekrar karıştırılır. Sahan köfte için daha sonra hazırlanan karışım içerisine tuz, karabiber, kimyoni pul biber, karabiber de katılarak malzemeler güzelce yoğrulur. Hazırlana sahan köfte malzemeleri en az 30 dakika kadar dinlendirilir. Daha sonra hazırlanan köfte harcı ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yassı şekil olacak şekilde avuç içinde şekil verilir. Sahan köfte için daha sonra teflon tava içerisine sıvı yağı ve biraz margarin konulur. Yağın kızmasından sonra köfteler sırası ile her iki tarafı da güzelce kızartılır. Daha sonra hazırlanan domatesler yine sıvı yağı ile kavrulur kavrulan domatesler sos için bir kenara alınır. Sahan köfte için hazırlana patatesler yuvarlak şekilde doğranır ve tencere içerisine dizilir. Daha sonra tencere içerisine dizilen patatesler üzerine hazırlanan köfteler sıra ile dizilir. Daha sonra tencere içerisine önceden hazırlanan domatesler eşit şekilde dağıtılır ve tencere içerisine hazırlanan sıcak su salça ile karıştırılarak ilave edilir fakat ilave edilen salçalı suyun köftelerin üzerine çıkmamasına dikkat edilmelidir. Hazır hale gelen tencereyi kısık ateş üzerinde en az 25 dakika kadar pişirilir. Sahan köftemiz servise hazırdır. Sıcak servis yapılmalıdır.

Afiyet olsun.
" } ] }