{ "title": "Patatesli Sulu Köfte", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/patatesli-sulu-kofte(2).jpg", "date": "20.01.2024 06:29:24", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Patatesli sulu köfte, Bir çoğumuzun bugün ne pişirsem diye düşünür dururuz. Hep besleyici hem doyurucu hem de lezzetli bir yemek yapmak için düşünür dururuz. Genelde de çocuklarımızın sevebileceği bir şeyler yapmaya çalışırız. Patatesli sulu köfte tamda bu nedenlere uygun bir yemek çeşididir. Genellikle İç Anadolu'da fazlasıyla tüketilmektedir. Ayrıca misafirlerimiz için hazırlayacağımız akşam yemekleri içinde oldukça lezzetli bir alternatiftir. Patatesli sulu köfte yöreye göre farklı farklı şekillerde hazırlanmaktadır. Kimi ince köftelik bulgur ile hazırlarken kimi de pirinç kullanarak da hazırlanmaktadır. Ne şekilde hazırlanırsa hazırlansın her hali ile çok lezzetli bir yemektir. Bu enfes lezzeti hazırlamak için bulgur veya kullanacağımız pirinçle kıymayı özenle yoğurmak gerekmektedir aksi taktirde pişerken köfteler dağılabilir. Sizlerde bu enfes lezzeti deneyip tatmak ister iseniz sizlerle paylaşmış olduğum tarife uymanız yeterli olacaktır.

Patatesli sulu köfte için gerekli malzemeler
Köftesi için gerekli malzemeler
Patatesli sulu köfte Nasıl Yapılır?

Patatesli sulu köfte hazırlamak için ilk olarak köfteyi yoğurmakla başlıyoruz. Köfte için derin bir kabın içerisine Köftelik bulguru bir çay bardağı kadar sıcak su ile ıslatıyoruz. Daha sonra içerisine Kuru soğan ve sarımsakları rendenin ince bıçaklı tarafı ile rendeliyoruz. İçerisine kara biber, kimyon, pul biber ve tuzu ilave edip bir güzel yoğuruyoruz. Bulgur ve diğer malzemeler iyice özleşince Kıymayı ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Daha sonra köftelerin toparlanması için içerisine iki yemek kaşığı un ilave edip tekrar yoğuruyoruz. Ardından yoğurduğumuz köfteden misket büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız köfteleri servis tabağına dizerek bir kenara alıyoruz.

Köfteler bir kenarda beklerken biz derin bir tencerenin içerisine küp-küp doğradığımız kuru soğanı ve sıvı yağı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra salça, tuz, pul biber ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra kabuklarını soyup küp-küp doğradığımız patatesleri ekliyoruz. Daha sonra ince kabuğunu soyduğumuz havucu da halka şeklinde doğrayıp ekledikten sonra sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Patates ve havuçlar bir miktar pişinceye kadar biz teflon bir tencerenin içerisine iki kaşık sıvı yağı koyup ısıtıyoruz. Ardından köfteleri de iki yemek kaşığı una bulayıp ısıttığımız yağın içerisine bırakıyoruz tavayı sallayarak köfteleri hafif kızartıyoruz. Kızarttığımız köfteleri kaynayan tencerenin içerisine ekleyip bir miktar daha kaynatıyoruz. Daha sonra pişen yemeği ocaktan indirip sıcak olarak yemek tabaklarına alıyoruz. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }