{ "title": "Malatya Usulü İçli Köfte", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/malatya-usulu-icli-kofte.jpg", "date": "20.01.2024 04:20:52", "author": "Nimet Öğüt", "article": [ { "article": "
Malatya usulü içli köfte, Malatyalı olarak severek yaptığım ve ikram ettiğim bir köfte çeşididir. Malatya da o kadar içli köfte çeşidi yaparlar ki bu çeşit içli köftenin içinin farklı olmasından kaynaklanmaktadır. Bir de Malatya usulü içli köfte yaparken içli köfteyi kızartılmamaktadır. İçli köfte haşlanıp tereyağını eritip içli köftemizin üzerine dökeriz. Bulgurlu yemeklerin çok yapıldığı Malatya da içli köfte sık sık yapılmaktadır. Şimdi size Malatya mutfağından yapılan Malatya usulü içli köftenin tarifini vereceğim.

Malatya Usulü İçli Köfte için gerekli Malzemeleri
Malatya usulü içli köfte nasıl yapılır?

Önce içli köftemizin içini hazırlayalım. Kuru soğanları yemeklik doğrayıp, tavaya alalım. Doğradığımız kuru soğanları sıvıyağ ve tereyağıyla birlikte kavuralım. Kuru soğan kavrulduktan sonra kıymayı ekleyelim. Kıyma suyunu çekene kadar kuru soğanla birlikte kavuralım. Kavrulan kıymanın içine ince ince doğradığımız maydanozları ekleyip iyice kavuralım. Kavurduğumuz kıymanın içine tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip soğutmaya bırakalım. İsteğinize göre ceviz içi de koyabilirsiniz. Malatya usulü içli köfte içinin yağı donması gerekmektedir. Hamuru için kıyma ve orta boy bulguru yoğurma kabının içine koyalım. Azar azar su koyup yoğuralım. Hamurun haşlama sırasında dağılmaması için çok iyi yoğurmak gerekmektedir. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp önce yuvarlak hale getirelim. Yuvarlak haline gelen hamurumuzu işaret parmağımızla hamurun dibine kadar ince şekilde açalım. Açtığımız hamurun içine hazırladığımız iç harcını koyup, kapatalım. İçli köftemizi kapatırken elimizi sürekli ıslatalım. Malatya usulü içli köftemizi iç ve hamur bitene kadar bu şekilde devam ettirelim. Derin bir tencereye su koyup kaynatalım. Su kaynadıktan sonra bir yemek kaşığı tuzu da koyalım. Kaynayan suyun içine Malatya usulü yaptığımız içli köftelerimizi teker teker atalım. İçli köftelerimiz suyun üzerine çıktığında kaynamış demektir. Malatya usulü içli köftelerimiz kaynadıktan sonra kevgir yardımıyla sudan çıkartıp, servis tabaklarına koyalım. Servis tabağına aldığımız Malatya usulü içli köftelerimizin üzerine erittiğimiz tereyağını da dökelim. Malaya usulü içli köftemiz servise hazırdır.

Afiyet şifa olsun.
" } ] }