{ "title": "Köfte Kızartma", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/kofte-kizartma.jpg", "date": "19.01.2024 16:26:49", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Köfte Kızartma, kırmızı et denildiğinde ilk akıla gelen yediden yetmişe herkesin bayılarak yemiş olduğu iştah açıcı, oldukça lezzetli ve çok sevilerek yenilen bir yemek türüdür. Köfte herkesin damağında kaç yaşında olursa olsun annelerimiz ile büyük annelerimizin pişirmiş oldukları köfte kızartmalarının tadı vardır. Köfte kızartması her ne kadar lezzetli ve pratik bir et türü olsa bile kıvamını ayarlamak ve kızartır iken dağılmayan hem damağa hem de göze hitap eden köfte kızartmaları elde etmek o kadarda kolay bir şey değildir. Köftenin içerisine koyulan malzemelerin miktarı kızartılan tava veya tencerenin özellikleri ısı seviyesi ile pişirme yöntemi köftenin hem görüntüsü hemi de tadının belirler.

Köfte kızartmasının ana malzemesi kıyma olduğundan dolay kasabınıza mutlaka 'köftelik kıyma' istediğinizi belirtin. Köftelik kullanacağınız kıyma ne az yağlı ne çok yağlı olmalıdır. Çok aşırı olan kıymalardan yoğurulan köfteler pişerken küçülerek erir, az yağdan yapılan köfteler ise çok lezzetsiz olur. En mükemmel oran ise yüzde yetmiş dana kıyma ve yüzde otuz kuzu kıyma güzel olur. Köfte içine koyacağınız ekmek içini biraz su ile ıslatarak koyun ancak suyunu sıkarak kullanmalısınız. Kuru köftede ana malzemeler yumurta, maydanoz, ekmek içi, tuz, kimyon, robottan geçmiş soğan ve karabiberdir. Bütün bu malzemeler haricinde kullanılan diğer malzemeleri köftenin tadını gölgeler. Kullanacağınız malzemeyi olabildiğince sabit tutun. Köfte harcı içine biraz zeytinyağı ekleyin köfte kızartmasını daha yumuşak yapar. Ayrıca köfte karışımının içerisine ilave edilen bir çimdik tarçın lezzetine lezzet katar. Bayat ekmek miktarı kıyma oranına üçte bir oranında olması gerekir. Köfte kızartması hem çok pratik hem de oldukça doyurucu olduğundan dolayı akşam yemeği olarak da yapabilirsiniz.

Köfte Kızartması İçin Gerekli Malzemeleri
Köfte Kızartması Nasıl Yapılır?

Yediden yetmişe herkesin bayılarak yediği köfte kızartmasını yapmak için öncelikle sarımsak ve soğanın kabuğunu soyun ve rendeleyin. Daha sonra köfte için kullanacağınız kıymayı bir kap içine alın ve üstüne ekmek içi ile galeta ununu da ilave ederek iyice yoğurun. Daha sonra yoğurmuş olduğunuz köfteden küçük, küçük küçük koparın elinizi biraz yağlayın ve köfteye istediğiniz şekli verin. Köftenin biraz kendini çekebilmesi için biraz buzdolabında bekletin ve kızgın yağ içinde kızartın hele bide yanında patates kızartması var ise yemede yanında yat. Kızaran köfteleri içine kâğıt havlu sermiş olduğunuz servis tabağına alın ve servis yapın.

Afiyet Olsun.
" } ] }