{ "title": "Köfte Kaç Kalori?", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/kofte-kac-kalori(1).jpg", "date": "19.01.2024 23:05:21", "author": "seval sarıboya", "article": [ { "article": "
Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı olduğu için hem bağışıklığı güçlendirir hem de zayıflatır. Özellikle kilo alımını engellediği için doyurucu besin öğelerine sahiptir. Kırmızı biberin verdiği faydasından dolayı E ve C vitaminleri içerir. Aynı zamanda kalp hastalıkları riskini de oldukça en düşük seviyelere düşürür. Çünkü kırmızı et protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Protein vitamini vücuttaki dokuların gelişmesine yararlı olduğu için yeni dokuların gelişmesine yardımcı olur. Bu sayede hasar gören dokuların tamiri için önemlidir. Ayrıca etin içerisinde yüksek miktarda, kırmızı kan hücreleri için gerekli olan B12 vitamini vardır. Bunlar deri sağlığı için yeni hücrelerin yapılanmasına yardımcı olan çinko bulunur. Köfte kaç kalori ile ilgili dana etinden yapılan köfteler en yaygın tüketilen yiyecekler arasındadır. Dana etinden çekilen kıymalar yağsız ise yapılan köfteler son derece sağlıklıdır. Bu amaçla kilo alımına yol açmaz. Tabi burada hangi miktarda tüketildiği de önemlidir.

Köftenin kalorisi nedir?

Bir köfte yaklaşık olarak 50-60 kaloridir. Dana kıymayla hazırlanan köfteler için daha düşük kalorili olması bakımından yağsız veya az yağlı kıyma kullanılır. Üstelik yumurta ve ekmek yarı yarıya azaltılabilir. Tavuk etinden yapılan köfte en yüksek oranlı proteine sahiptir. Ayrıca en düşük oranlı yağa sahip köfte türüdür. Son derece sağlıklı ve tüketilmesi gerektiğini uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Sporcular için özellikle tavuk köftesi öneriliyor. Kolesterolü son derece düşüktür. Son olarak hindi etinin yağ oranı da düşüktür. Buna karşın protein açısından son derece zengindir. Köfteleri mümkün olduğunca yoğurt veya salata gibi besinlerle tüketilmesi oldukça önemlidir.

İnsanın her gün belli bir miktar kalori alması gereklidir. Ancak fazla kalori alınması halinde aşırı kilolara da neden olabiliyor. Bu da sağlıksız bir durum oluşturur. Diğer bir sağlıksız durum da az kalori almaktır. Kırmızı etin kolesterol yönünden oldukça zengin bir besin kaynağı olduğu belirtilmektedir. Özellikle gelişme çağındaki çocukların gelişimini destekler. Ayrıca hastaların iyileşmesini hızlandırır. Cilde çok yararlıdır. Kolesterolün vücut için gerekli olduğu yönünde araştırmalar vardır. Bunun mum kıvamında yağımsı bir maddedir. Bu kolesterol, beyin, sinirler, kalp, bağırsaklar, kaslar ve karaciğer olmak üzere tüm vücutta yaygın olarak dağılır. Vücut kolesterolü kullanır ve hormon, D vitamini ve yağları sindiren safra asitlerini üretir. Bütün bu işlevleri için kanda belirli miktarda kolesterol bulunması yeterli gelir. Şayet kanda fazla miktarda kolesterol var ise bu kan damarlarında birikmeye başlar. Bu da kan damarlarının sertleşmesine ve daralmasına sebebiyet verir. Bu yüzden vücut için kolesterol seviyesinin belli bir düzeyde olması için önemlidir. Üstelik kolesterol hücrelerin yapı taşını oluşturur. Yaşam için gerekli bazı hormonları oluşturur. Bu protein, vitamin ve demir kaynağı olan kırmızı ettir. Kolesterol kaynağı olduğu için sağlıklı bir yaşam için en önemlisi hayvansal proteinlerin biridir.
" } ] }