{ "title": "Köfte Çorbası", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/kofte-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 23:08:39", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Köfte Çorbası; Anadolu'da yapılan ve çok beğenilerek yenilen bir köfte çeşididir. Kıymayla yoğrularak kuru bulguru diğer malzemelerle yumuşatmak gerekir. Biraz fazla yoğurun ki dağılmasın köfteleriniz. Şimdi bu lezzetli tarifimi sizlerle paylaşayım. Kolay gelsin.

Köfte Çorbası Malzemeleri

Köftesi için
Terbiyesi için
Sosu için
Köfte Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanı soyup rendeleyelim. Daha sonra bir leğene kıymayı ve bulguru alalım, ardından kalan malzemeleri ekleyip bütün bu malzemeyi güzelce yoğuralım. Bulgur yumuşayıp, hamur kendini tutunca artık misket şeklinde köftelerimizi avucumuzda yuvarlayalım. Bir tepsiye un serpip ufak misketler şeklinde yaptığımız köfteleri dizelim. Diğer yandan çorbanın terbiyesi için tüm malzemeleri güzelce karıştıralım. (Sarımsaklar dövülür) Başka bir tencerede çorbanın suyunu kaynatalım ve yaptığımız terbiyenin üstüne yavaş yavaş ekleyelim. Mümkünse el blenderı kullanarak ya da sürekli karıştırılarak sıcak suyu ekleyelim. (Çorbamızın kesilmemesi için soğuk malzemenin üstüne kaynattığımız suyu yavaş yavaş ilave ederek bir taraftan da el blenderıyla veya çırpıcıyla sürekli karıştırıyoruz) Ardından tencereyi tekrardan ocağa koyalım kaynayana kadar karıştıralım. Kaynattığımız bu sıvı harca köfteleri de ekleyelim ve pişmeye bırakalım. Artık kaynayınca servis edeceğimiz zaman 1 çay bardağı sıvı yağı tavada güzelce kızartalım ve altını kapatıp, pul biber ve naneyi de ilave edelim. Servis tabağına aldığımız çorbanın üzerinden güzelce gezdirelim.

Afiyet Olsun.
" } ] }