{ "title": "Kırmızı Mercimek Köftesi", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/kirmizi-mercimek-koftesi.jpg", "date": "19.01.2024 02:00:43", "author": "sabahat usal", "article": [ { "article": "Kırmızı mercimek köftesi, kırmızı mercimek, baklagiller familyasından olup kabuklu mahsullerin kurutulan toplumlarıdır. Besin değeri bakımından oldukça yüksek olan mercimek; Orta Doğu, Akdeniz ve Hindistan bölgelerinde vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Kısa pişirme süresine sahip olan ve ıslatma gereği olmayan mercimek; haşlamalar, köfteler, börekler, çorbalar, salatalar, makarna sosları, atıştırmalık ve hatta keklerde bile kullanılabilmektedir. Mercimeğin içerisindeki yüksek protein nedeni ile daha çok et yemeklerinin içerisinde veya yanında tüketilmektedir. Birçoğumuzun bilmediği mercimekten elde edilen un ile farklı unlar karıştırılarak bebek maması, ekmek ve kek yapımında da kullanılabilmektedir. Yağ oranı düşük olan mercimek; vitamin ve mineral bakımından zengin lif içeren bir baklagildir. Sağlıklı olmak ve hastalıklardan korunmak için oldukça faydalıdır.