{ "title": "Kaşarlı Köfte", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/kasarli-kofte(1).jpg", "date": "20.01.2024 03:26:19", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Kaşarlı köfte, köfte büyük küçük herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir. Özellikle de kaşarlı köfte denildi mi akan sular durulur çoğu insan için. Oldukça lezzetli ve besleyici protein bakımından zengin bir besindir. Kaşarlı köfte fırında, güveçte, tava da yapılabilir. Hem lezzet olarak hem de görsel olarak oldukça güzel bir yemektir. Yanına pilav salata ayran yapılarak servis edilebileceği gibi patates kızartması ve farklı içecekler mezeler ile de servis edilebilir. Kaşarlı köfte önceden hazırlanıp derin dondurucu da saklanarak istediğiniz Zamanda tüketebileceğiniz bir köftedir. Derin dondurucuda uzun süre saklayarak canınız istediğinde ya da ani bir misafiriniz geldiğinde çıkarıp hemen servis edebilirsiniz. Hem sizin için hazır olur kolaylıkla hazırlarsınız hem de lezzetli bir yemek servis etmiş olursunuz. Kaşarlı köfte çok lezzetli olmasının yanı sıra basit olan bir yemektir. Normal et köfte şeklinde hazırlanır ve içerisine kaşar dilimleri ya da kaşar rendesi eklenerek yuvarlanır ve bu şekilde pişirilerek hazırlanan bir lezzettir. Şimdi bu güzel köfte tarifine bakalım.

Kaşarlı köfte yapımı için gerekli malzemeler
Kaşarlı köfte nasıl yapılır?

Kaşarlı köfte yapımı oldukça kolay ve pratik bir lezzettir. Köftemizin yapımı için ilk olarak kıyma derin bir kaba alınır ve üzerine galeta unu yumurta, tuz, kimyon, karabiber eklenerek iyice yoğrulur. Galeta unu yok ise onun yerine ekmek içi de konulabilir. Tüm malzeme iyice yoğrulunca bir kenara alınır ve kaşar peyniri rendelenir. Ceviz büyüklüğünde kıymadan parçalar alınır ve içerisi hafif açılarak kaşar rendesi eklenir. Köfte şekillendirilir. Kaşar rendesi köftenin iç kısmında kalır. Kaşar dışına çıkar ise kızartırken erir ve yanar. Bu neden ile kaşarın köftenin iç kısmında kalmasına özen gösterin. Tüm köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra buzdolabına kaldırın ve bir saat kadar dinlendirin. Bir saat sonra köfteleri çıkarın ve seramik ya da teflon bir tavaya birkaç yemek kaşığı sıvıyağ dökün. Yağ ısınınca köfteleri tavaya dizin ve arkalı önlü kızartın. Ardından servis tabağına alın ve salata pilav ayran patates kızartması ile servis edin. Çok sevilecek ve her daim damak tadınızın arayacağı bir lezzet olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }