{ "title": "Kabak Köftesi", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/kabak-koftesi.jpg", "date": "19.01.2024 22:08:26", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Kabak köftesi, sağlıklı ve insan vücuduna ağırlık vermeyen bir köfte çeşididir. Genellikle yaz aylarında sıkça karşılaşılmaktadır. Kahvaltı öğünlerinde de değişiklik amaçlanarak sofralarda bulundurulmaktadır. Kabak köftesi birçok kişinin severek ve beğenerek yediği köfteler arasında yer almaktadır. Özellikle çocuklar tarafından oldukça denilmektedir. Ekmek arası olarak da lezzetli dürümler hazırlanabilmektedir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Zaman almadan hazırlanabilen kabak köftesi tat olarak da ayrıcalıklı bir lezzettir. Ülkemizde kabak yemekleri arasında en çok sevilen ve beğenilen çeşitler arasında kabak köftesi ilk sıralarda yer almaktadır. Öğünlerde değişik bir lezzet arayışı içindeyseniz kabak köftesini mutlaka denemelisiniz. Sizde kahvaltıda veya hafif bir yemek öğünü geçirmek istediğinizde aile bireylerine kabak köftesi tercih ederek değişik bir sunum yapabilirsiniz. Tam not alacağınızı düşünüyoruz. Mutlaka denemelisiniz. İşte kabak köftesi tarifi.

Kabak köftesi için gerekli olan malzemeler
Kabak köftesi nasıl yapılır?

Öncelikle kabakları alacalı bir şekilde soyarak yıkayın. Bir kap içerisine rendeleyin. Sonra patatesi soyun ve iyice yıkayın. Patatesi de rendenin orta küçüklükteki bölümü ile rendeleyin. Rendelenmiş kabak ve patatesi karıştırarak suyunu sıkın. Kalan patates ve kabak ne çok kuru ne de çok sulu kalsın. Orta sululukta kalsın ve son olarak soğanı soyarak ayrı bir kab içerisine rendeleyin. Soğanın suyunu sıktıktan sonra rendelenmiş kabak ve patatesi ilave edebilirsiniz. Sonrasında maydanozları yıkayarak ayıklayın. Rendelenen sebzelerin içerisine maydanoz ince ince doğrayın ve sebzeleri birbirine karıştırın. Karışımı yoğurmaya başlamadan önce unu ilave ediyoruz ve yumurtayı karışım içerisine kırıyoruz. Kırmızı pul biberi, kimyonu, naneyi ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun. Karışım bütünleşen kadar iyice yoğrulduktan sonra karışımdan küçük küçük parçalar kopararak yassı köfte şekilleri verin. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. Artık teflon bir tava içerisine zeytinyağı koyarak köfteleri tek tek kızartabilirsiniz. Şekil verilmiş köfteler bitene kadar zeytinyağında kızartın ve tabaklara alın. Artık kabak köftesi hazır. Sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }