{ "title": "Islama Köfte", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/islama-kofte(1).jpg", "date": "19.01.2024 04:45:46", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Islama Köfte, belki de birçok kişinin yeni duyduğu veya bilmediği bir köfte türüdür. Islama köfte özellikle Adapazarı yöremizde çok meşhur olan ve çok yoğun yapılan Adapazarı yöresel köfte türlerindendir. Eğer evinizde bayat ekmeğiniz bulunuyor ise işte size bayat ekmeklerinizi değerlendirecek bir tarif ıslama köfte. Eminin ıslama köfte misafir ve özellikle ev halkının büyük bir beğeni ile yiyeceği ve seveceği köfte yemeklerinden biri olacaktır. Ama ıslama köftenin yapının da dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalarının olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Islama köftenin yapımında uyulması gereken önemli püf noktaları arasında olmazsa olmaz bayat ekmek, yapılan ıslama köftelerin mutlaka pişirilmeden dinlendirilmesi ve karabiber kullanılması çok önemlidir. Islama köfte yapımında kullanılan kemik suyunun hazırlanmasında lezzetin katlanması için mutlaka kuru soğan ve maydanoz kullanılmalıdır. Ayrıca ıslama köftede kullanılan kemik suyu sayesinde ıslama köftenin çok doyurucu bir özelliği kazandığını da belirtmek istedim. Evet şimdi Adapazarı yöremize özgü olan sılama köfte tarifine geçelim.

Islama Köfte İçin Gerekli Malzemeleri
Ekmekleri Islatmak İçin Malzemeleri
Sosu için
Islama Köfte Nasıl Yapılır?

Islama köfte için öncelikle kuru soğan rendeden geçirilir daha sonra hazırlanan bayat ekmekler süt ile ıslatılır. Islatılan ekmekler, kuru soğan ve kıyma derince bir tencere içerisine alınır ve üzerine yumurtalar kırılır ve karabiber, tuz ilave edilerek hazırlanan karışım güzelce yoğrulur ve yoğrulan malzemeler en az yarım saat buzdolabında dinlenmesi için konulur. Daha sonra ıslama köfte malzemesi dolaptan alınarak küçük, küçük yassı şekilde hazırlanır. Kemik suyu tencereye alınarak üzerine toz biber ve tereyağı ilave edilerek kaynatılır ve soğuması beklenir. Hazırlanan ıslama köfteler köfte harcı ve mısır ununa bulanarak teflon tavada köfteler pişirilir. Daha sonra başka bir tavada kemik suyuna batırılan bayat ekmekler pişirilir. Pişirilen bayat ekmekler servis tabağının altına dizilir ve üzerine pişen ıslama köfteler alınır. Son olarak ıslama köftenin sosu hazırlanır. Sos malzemeleri olan su, biber salçası, tereyağı, tuz ve pul biber tencere içerisinde pişirilerek hazırlanan hazır olan sos servis tabağında bekleyen ıslama köftelerin üzerine eşit şekilde dökülür. Islama köftemiz servise hazırdır sıcak servis yapılması uygun olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }