{ "title": "İnegöl Köfte", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/inegol-kofte.jpg", "date": "21.01.2024 08:11:59", "author": "Mustafa Engin Çoban", "article": [ { "article": "İnegöl Köfte, 100 yılı aşkın yapılan ve sevilen İnegöl'de ortaya çıkan lezzetli bir köftedir. Bursa'ya ait bir köfte olduğundan başka illerde yapılsa dahi aynı lezzeti vermemektedir. İnegöl köftenin içerisinde birçok baharat kullanılır ve bu baharatlar sayesinde köftenin içeriği ve lezzeti zengin bir hal alır. İçinde dana ve kuzu eti beraber olarak kullanılır. Bilinen genel bilgi İnegöl köftesinin 20. Yüzyılın başlarında Balkanlardan göç eden Türkler tarafından getirildiğidir. İnegöl köftesinin hazırlanması oldukça zahmetlidir. Kullanılan kıyma az yağlı olmalıdır ve kıyma dinlendirilmelidir böylece İnegöl köfte pamuk kadar yumuşak olup, ağızda dağılacaktır.

İnegöl Köfte Malzemeleri
İnegöl Köfte Nasıl Yapılır?

Hazırlanırken kıyma bir çukur kaba koyulur ve içerisine çekilmiş ekmek içi veya galeta unu, su, tuz, kimyon, karabiber ve pul biber eklenir. Bu karışım 10 dakika boyunca yoğurulur ardından kapaklı bir saklama kabı içinde 24 saat boyunca buzdolabında dinlendirilir. Ertesi gün sabahtan karbonatı ve limon suyunu bir bardağa dökerek karıştırın sonrasında bu karışım kıymanın üzerine dökülür. Soğanlar rendelenir ve onlarda köftenin içine katılır. Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve şekil verilir. Saklama kabına dizilip tekrar akşama kadar buzdolabında dinlendirilir. İnegöl köfteyi pişirirken ızgara tavasını orta ateşte iyice kızdırın. Köfteleri, yağsız tavada arkalı önlü pişirin. Servis yaparken yanında patates kızartması, pilav ve salata tercih edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }