{ "title": "İçli Köfte Malzemeleri", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/icli-kofte-malzemeleri.jpg", "date": "20.01.2024 02:27:10", "author": "Aybiken", "article": [ { "article": "İçli köfte malzemeleri, içli köfte yapımında kullanılan malzemelerinin bir kısmı yöresel olarak değişiklik gösterse de içli köfte yapımında kullanılan ana malzeme köftelik ince bulgurdur. Bulgurla yapılan hamurun içine koyulan iç harcıyla ortaya lezzetli bir yemek çıkmaktadır. Bu tarif hazırlanırken sizleri biraz uğraştırmış olsa da sonuçta herkesin severek yediği içli köfteler hazırlandığından bu kadar zahmete değdiğini anlayacaksınız. İçli köfte yapımı dış malzemeler ve iç malzemeler olarak iki çeşittir. Bunların tam ölçülerinde ve olması gerektiği gibi hazırlanması gerekir. Hep birlikte içli köfte malzemelerini değerlendirelim.

İçli köfte malzemeleri

Dış malzemeleri: İçli köftenin temellerini oluşturan bu malzemelerin ölçüsüne uyularak hazırlanması önemlidir. Dışında kullanılan hamurun tam kıvamında hazırlanması için önce köftelik ince bulgura ihtiyacınız olacaktır. Bunun dışında hamurun toparlanması için diğer malzemelerin hazırlanması gerekir. Bu malzemelerin başında un gelmektedir. Bulgurun içine konan un hamurun pişerken dağılmasını engelleyen en önemli unsurdur. Bulgurun içine koyulan yağsız kıyma, haşlanmış patates, yumurta akı gibi malzemelerde bu amaçla kullanılmaktadır. Bulgurun içine koyulan yağsız kıyma hem lezzet vermesi açısından hem de hamuru tutan özelliğiyle içli köftelere koyulmalıdır. Kıymanın yağsız olarak kullanılmasının amacı pişirirken eriyecek yağlardan dolayı içli köftenin parçalanmasını önlemek içindir. Yalnız hamura kıyma koyduğunuz zaman yumurta akı ve patates kullanmayın. Bu tariflerde sadece yağsız kıyma ve un kullanmanız yeterli gelecektir. Eğer kıyma yerine haşlanmış patates kullanacaksanız, yumurta akını kullanabilirsiniz. Bu şekilde yine bulgurun içine unu koymayı ihmal etmeyin. Dış malzemenin renklenmesini isterseniz biraz domates ve biber salçası ilave edebilirsiniz. Bunun dışında biraz irmik, tuz, karabiber ve damak tadınıza uygun istediğiniz baharatları ilave edebilirsiniz. Bu malzemelerin hepsini yoğurarak, çamur kıvamında bir hamur elde edebilirsiniz.

İç malzemeleri: İçli köftenin lezzetine yardımcı olan iç malzemeler arasında temel malzemeniz orta yağlı kıyma olacaktır. İçli köfte tavuklu olarak hazırlansa da daha çok kıymayla hazırlanan tercih edilir. Bunların dışında kuru soğan, karabiber, tarçın, kırmızı pul biber gibi baharatlar, tuz ve ince çekilmiş iç ceviz köftenin iç harcını oluşturmaktadır. Köftelerin iç harcını mutlaka daha önceden hazırlamalısınız. İçli köftelerin içine koyarken harcın donmuş olması gerekir. Harcı pişirirken içine fazla miktarda sıvı yağ koymayın. Hatta mümkünse az oranda katı yağla pişirin. Sıvı yağ pişerken hamurun dışına çıkarak, köftelerin parçalanmasına sebep olabilir. Bunlara dikkat ederek, lezzetli ve dağılmayan bir içli köfte hazırlayabilirsiniz.
" } ] }