{ "title": "İçli Köfte Haşlama", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/içli-kofte-haslama.gif", "date": "21.01.2024 05:58:07", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "İçli köfte haşlaması Mardin yöresine ait oldukça nefis bir köfte çeşididir. İçli köfte denince akla daima kızarmış içli köfte gelir. Fakat Mardin yöresinde yapılan haşlama içli köfte kızartmaya göre oldukça hafif olduğu için kolesterolü olan kişilerin sıklıkla tercih ettikleri içli köfte şeklidir. Her yöre kendine has iç malzemesiyle ve yapılış şekliyle Türk mutfağına çeşitli içli köfteler kazandırmıştır. Şimdi bu içli köftelerden en hafifi olaniçli köfte haşlamasının tarifine geçelim.

İçli Köftenin Malzemeleri

İç malzemesi
Köfte malzemesi
İçli Köfte Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç malzemesini hazırlamak için kıymayı bir tencereye koyup üzerine tereyağı koyarak kıymayı kavuralım. Kıyma 5 dakika kavrulduktan sonra ince dilimlenmiş soğanı ilave edip soğanın pembeleşene kadar kavurmaya devam edelim. Üzerine tuz, karabiber, pul biber, ince kıyılmış maydanoz ve ceviz içini karıştırarak biraz daha kavuralım. İç malzemesi hazır olduktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyarak iki saat soğutalım. İç malzememiz soğurken biz köfte kısmını hazırlayalım.

Köfte için irmik ve ince bulguru bir tepsiye alalım ve üzerine bir miktar su ilave ederek 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Malzememiz dinlendikten sonra yağsız kıyma, pul biber, karabiber ve tuzu ilave edip karıştıralım. İyice yoğurduktan sonra yumurta büyüklüğünde kopararak top şeklinde sıkalım ve başparmağımızla içini oyalım. Ne çok kalın olacak ne de çok ince. Orta kararda oyduktan sonra iç malzememizi buzdolabından çıkararak oyduğumuz köftenin içerisine bir kaşık koyalım ve elimizle üst kısmını büzerek örtelim.

İçli köftemizi haşlamak için bir tencerenin içerisine su koyarak kaynatalım. Kaynamış suyun içerisine içli köfteleri atarak harlı bir ateşte bir süre kaynattıktan sonra ocağın altını kısalım. Köfteler suyun yüzeyine çıkmaya başladıktan sonra hazır hale gelmiş demektir. Suyun içerisinden alıp servis tabağına koyarak servis edebilirsiniz.

İçli Köftenin Püf Noktası
" } ] }