{ "title": "İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/icli-kofte-hamuru-nasil-yapilir.gif", "date": "21.01.2024 05:26:18", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır lezzetli bir içli köfte yapabilmenin en önemli unsurları arasında yer almaktadır. Hamur kısmını iyi yapmadığınız sürece pişirme esnasında içli köfteniz dağılacak ve köftenin tüm özelliği kaybolacaktır. Bu sebeple de bu konuya ayrıca özen göstermeniz tam anlamı ile içli köfte yiyebilmek için büyük bir önem taşır. Bazı tariflerde un kullanılmadığını görebilirsiniz. Ancak un dış hamuru bir arada tutabilmeniz bakımından büyük bir öneme sahip olduğundan dolayı un kullanımına dikkat etmeniz faydanıza olacaktır.

İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır Malzemeleri
İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır?

Bulguru bileğinizle yumuşatma konusunda yeterince usta değilseniz. Bulgurun yumuşayabilmesi için öncelikle bulguru yarım su bardağı kadar sıcak su ile şişirmeniz faydanıza olacaktır. Ancak bu konuda uzmansanız ve sizin için bir sorun yoksa şişirmeden de bulgur ve irmiği karıştırabilirsiniz. Daha sonra malzemelerin üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyerek bir süre bekletiyoruz. Daha sonra geniş bir tepsiye aldığımız irmik ve bulgur karışımını çiğ köfte yoğurur gibi bir süre yoğuruyoruz.

Bulgur irmik karışımı iyice yumuşadıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Ölçüler tam olsa da fazla su kattığınızı düşünüyorsanız 1 tatlı kaşığı kadar daha un ekleyebilirsiniz. Daha sonra iyice yoğurmaya devam edin. Yoğururken zorlandığınızı düşünüyorsanız yanınızda bir miktar su olması ve ara sıra elinizi suya batırmanız faydanıza olabilir.

Daha sonra bu hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar halinde kopararak parmağınızla oyuk yapıp içine iç harcınızı koyarak köftelerinizi kapatmanız gerekir. Burada bilmeniz gereken bir husus dış kısmını ince tutmanız gerektiğidir. Bu sayede İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır konusundaki maharetinizi gösterebilir ve daha lezzetli köfteler hazırlayabilirsiniz.
" } ] }