{ "title": "Haşlanmış İçli Köfte Tarifi", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/haslanmis-icli-kofte-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 15:06:55", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Haşlanmış İçli Köfte Tarifi, içli köfte herkesin severek tükettiği bir yemektir. Özellikle doğu illerinde sıklıkla yapılan içli köfte çoğunlukla kızartılarak servis yapılmaktadır. Ancak içli köfte kızartmanın dışında haşlanarak da tüketilebilir. Yapımı biraz zahmetli olmasına rağmen o mükemmel tadı ile bu zahmete değecek bir lezzettir. Haşlanmış içli köfteyi akşam yemeklerinde ikram edebilirsiniz. Ayrıca evinize gelen özel misafirlerinize bu nefis lezzetteki haşlanmış içli köfteyi aynı zamanda kızartarak da sunum yapabilirsiniz. Özellikle herkesin damak zevkine hitap eden haşlanmış içli köfte vazgeçilmeyen bir lezzet haline gelmiştir. Genellikle içli köfteyi pek çok kişi dışarıda tüketirken, bazı becerikli hanımlar kendi el lezzetlerini katarak müthiş lezzette haşlanmış içli köfte hazırlamaktadır. Haşlanmış içli köfte kızartılan içli köfteye oranla daha düşük kalori oranına sahiptir. Ayrıca bulgur, irmik ve kıyma üçlüsüyle yapılan bu lezzetli içli köfte oldukça yüksek besin değerine sahiptir.

Haşlanmış İçli Köfte Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
İç Malzemesi için
Haşlanmış İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce kuru soğanı yemeklik olacak şekilde incecik doğrayalım. Geniş bir tavanın içerisine sıvı yağı ilave edelim ısındıktan sonra doğranmış kuru soğanı ekleyerek kavuralım. Ardından kıymayı ilave edelim ve kıyma suyunu çekinceye kadar kavurma işlemine devam edelim. Kıyma suyunu çektikten sonra içine karabiberi, kırmızı pul biberi, kimyonu ve tuzunu ilave edip karıştıralım. Maydanozu incecik kıydıktan sonra kıymalı harcın içerisine ekleyerek karıştıralım. Daha sonra iç malzemenin soğuması için kenara kaldıralım. Büyük bir tepsinin içine ince bulguru, tuzu ve irmiği koyarak karıştıralım. Ardından içine yumurtaları kıralım ve ılık suyu azar azar ekleyerek güzelce yoğuralım. Kulak memesi kıvamını aldıktan sonra tepsinin üzerini kapatalım ve şişmesi için bekleyelim. Ardından bulgurlu harçtan ceviz büyüklüğünde olacak şekilde parçalar alalım ve tepsiye dizdikten sonra üstünü yeniden nemli bir bezle kapatalım.

Daha sonra elimizi ıslatalım ve baş parmağımız ile avuç içine bastırıp döndürerek içini açalım. İçine hazırladığımız kıymalı harçtan doldurduktan sonra bastırarak ağzını sıkıca kapatalım. Bütün köfteleri aynı şekilde hazırladıktan sonra tepsiye dizelim. Bu arada büyük bir tencerenin içerisine sıcak suyu koyalım ve ocağın altını açalım. Su kaynayınca içine tuzunu ilave edelim. Hazırladığınız içli köftelerden 8-10 tanesini delikli kepçe yardımı ile yavaş bir şekilde kanayan suyun içine koyalım. İçli köfteler piştikten sonra suyun üzerine çıkacak, bu şekilde 1-2 dakika daha haşlandıktan sonra tabağın içine alalım. Eğer içli köfteyi kızarmış olarak seviyorsanız, önce çırpılmış yumurtaya batırın ve ardından bol yağın içinde kızartabilirsiniz. Hazırlanan içli köfteleri servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }