{ "title": "Haşlama İçli Köfte", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/haslama-icli-kofte.jpg", "date": "19.01.2024 09:32:15", "author": "Elif Esra", "article": [ { "article": "Haşlama içli köfte, içli köfteleri daha hafif olması için haşlama yaparak hazırlayabilirsiniz. İçli köftelerin hamuruna yağsız kıyma koyabileceğiniz gibi haşlanmış patateste koyabilirsiniz. Her ikisi de bulguru toplamaya yaracaktır. Bulguru malzemelerle iyice yoğurmanız gerekir. Tüm malzemelerin birbiriyle karışması gerekiyor. İçli köfteleri haşlarken mutlaka kaynayan suyun içine koymalısınız. Yoksa pişerken köfteleriniz dağılabilir. Şimdi birlikte içli köfteleri hazırlamaya başlayalım.

Haşlama içli köfte için gerekli malzemeler

Dış malzemesi
İç malzemesi
Haşlama içli köfte nasıl yapılır?

İçli köftenin iç harcını önceden hazırlayarak iyice soğumasını sağlamalıyız. Bunun için kuru soğanı ince bir şekilde doğrayalım. Tavanın içinde tereyağını eriterek, kuru soğanları kavuralım. İçine kıymayı ilave ederek, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim. Tavanın içine tuzu ve baharatları ilave edelim. Ocaktan indirerek, iç cevizi ve ince kıyılmış maydanozu koyarak karıştıralım. Dışarıda soğuyan karışımı buzdolabına kaldıralım. Şimdi içli köftenin dış malzemesini hazırlamaya başlayalım. Geniş bir tepsinin içine ince bulguru koyalım. İçine biraz kaynar su koyarak kabartalım. İçine irmiği, unu, tuzu, yumurtayı, domates salçasını, isot ve karabiberi ilave edin. Kullanacağınız yağsız kıymayı ya da haşlanmış patatesi koyun. Bunların her ikisi de hamuru toparlamaya yarayacaktır. İstediğinizi tercih edebilirsiniz. Ancak dış malzemenin kıymayla daha lezzetli olacağını belirtelim. Kuru soğanı malzemelerin içine dörde bölerek atın. Yoğurma işleminiz bitince soğanları buradan alacaksınız. Yoğurma sırasında malzemelere azar azar ılık su ilave edin. Köftenin kıvamını kontrol ederek yoğurmaya devam edin. Bulgur ve malzemeler birbirine iyice yapışacak. Kıvamı olduktan sonra kuru soğanları içinden çıkarın. Hazırladığınız hamurdan parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Hamuru elinizle destekleyerek orta kısmını oymaya başlayın. İç tarafını iyice çukurlaştırın. Elinizle hamuru döndürerek, kenarlarını iyice inceltin. Tabi bu arada hamuru zedelemeyin. Ortasına hazırladığınız iç malzemesinden yeterince koyun. Daha sonra yine döndürerek köftenin ağzını kapatın. Hazırladığınız içli köfteleri bir tepsiye dizin. Tencerenin içine su koyarak kaynatmaya başlayın. Suyun içine biraz tuz ve sıvı yağ ilave edin. Suyun kaynamasından sonra içli köfteleri fazla sıkıştırmadan tencereye atın. Köfteler fazla hırpalanmadan pişirilmeli. Köftelerin piştiğini suyun üzerine çıkmalarından anlayabilirsiniz. Servis tabağına aldığınız haşlama içli köfteleri sıcak olarak konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }