{ "title": "Hasanpaşa Köfte", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/hasanpasa-kofte(1).jpg", "date": "21.01.2024 05:07:38", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Hasan Paşa Köfte, Patates ve köfte her daim birbirlerine çok yakışan ve yediden yetmişe herkesin severek yediği bir lezzetlerdir. Ancak köfte patates olmadan yarım kalır patates de köfte olmadan yarım kalır. Patates ile köftenin yine bir araya geldiği enfes doyurucu ve oldukça lezzetli olan bir köfte tarifi paylaşacağım bugün sizler ile Hasan Paşa köftesi bu tarif müthiş bir tarif zaten köfte ile patatesi herkes çok seviyor bu tarifte patates ve köfte seven kişilerin bayılacakları bir tariftir. Hadi başlayalım.

Hasan Paşa Köfte İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Püresi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Domates Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Üzerini Süslemek için
Hasan Paşa Köfte Nasıl Yapılır?

Enfes köfteyi yapmak için öncelikle geniş bir kap içerisine kimyon, kıyma, karabiber, rendelenmiş soğan, tuz, ekmek içi ve yumurta ilave ederek iyice yoğurun. Yoğurmuş olduğunuz harçtan tam yumurta büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinizde iyice yuvarlayın. Daha sonra elinizi biraz ıslatın ve baş parmağınız ile köftelerin içini oyarak aynı çanağa benzer şekil verin. Çanakları çok da küçük yapmayın çünkü et piştiğinde zaten küçülecektir. Daha sonra çok az yağlamış olduğunuz tepsi içine çanak köfteleri dizin. Tam iki yüz derece ısıtmış olduğunuz fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Köfteler kızardıktan sonra da içlerini daha önceden yapmış olduğunuz patates püresi ile doldurmaya başlayın. Püre üstlerine isteğinize göre ya dilimlenmiş kaşar ya da rendelenmiş kaşar ile kapatın. Peynirin üstüne de dilimlenmiş sivri biber ya da domates yerleştirin. Sivri biberler ile domatesler kızarana kadar kaşar peyniri de eriyene kadar pişirin.

Püre için, Önce patateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin daha sonra derin bir kap içine alın. Üstüne tuzu, tereyağı ve sütü de ilave edin ve çırpma teli ya da karıştırıcı kullanarak iyice karıştırın.

Domates sos için, Öncelikle domateslerin kabuklarını soyun rendeleyin daha sonra salçayı zeytinyağı ile kavurun. Sonra rendelemiş olduğunuz domatesleri ilave edin. Domatesler piştiğinde tuz ile sıcak su ilave ederek biraz daha pişirmeye devam edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }