{ "title": "Güveçte Köfte", "image": "https://www.iclikofte.gen.tr/images/guvecte-kofte(1).jpg", "date": "24.01.2024 06:53:59", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Güveçte köfte, Güveç yemekleri en lezzetli pişen ve tadı mükemmel olan yemeklerden bir tanesidir. Güveçte pişen yemekte daha güzel bir lezzet bir koku vardır. Buda güveçten kaynaklanır elbette. Güveç yemekleri kadar köfte de Türk mutfağında oldukça fazla sevilir tüketilir. Bir de güveç ve köfte birleşince ortaya enfes bir lezzet çıkar. Hem tadı olsun hem kokusu olsun bizleri fazlası ile etkiler. Şimdi gelelim bu güzel lezzetin yani güveçte köftenin tarifine. Şimdiden kolay gelsin.

Güveçte köfte için gerekli olan malzemeler
Köftesi için gerekli olan malzemeler
Güveçte köfte nasıl yapılır?

Köftemiz için ilk olarak 1 adet kuru soğanı küçük olacak şekilde doğrayın. Rendelemeyi pek tavsiye etmiyorum çünkü kokusu kalıyor. Aynı şekilde sarımsakları da küçük küçük doğrayın. Doğradığınız bu iki malzemeyi kıymaya ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Daha ekmek içini ve maydanozu da küçük olacak şekilde doğrayın ve kıymaya ekleyin. En son olarak baharatlarından arzu ettiğiniz miktarda koyup tam anlamı ile köfteyi yoğurun. Yoğurduğunuz köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve bir tepsiye dizin.

Köfteyi hazırladıktan sonra patatesleri soyup arzu ettiğiniz şekilde doğrayıp güveçlerinizin içerisine eşit miktarda yerleştirin. Biberleri ve domatesleri de doğrayın ve bu iki malzemeyi de güvece koyun. Köfteleri de sebzelerin üzerine koyun. Domates salçasını bir kâse de bir çay bardağı su ile açıp köftelerin üzerine gezdirin. En son olarak güveçlerin üzerine birer dilim kaşar peynir koyup 180 derece ısıtılmış fırında 30 35 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }